Advertentie

PS wil zich niet uitspreken over toekomstige coalitie

Er is geen enkele reden om zich al uit te spreken over een toekomstige coalitie. We zitten in de kiescampagne. Het is vooral het moment om de ideeën kenbaar te maken en te verdedigen. Zo reageert men vrijdag bij de PS op het pleidooi van premier Verhofstadt voor een brede coalitie.

(belga) Gevraagd naar een reactie op de uistpraken van premier Verhofstadt, die in de Corelio-kranten pleit voor een regering met een tweederde meerderheid na de verkiezingen, zegt de PS dat de zaken in België duidelijk zijn. Eerst en vooral is er de campagne, dan de verkiezingen en dan wordt, in functie van de resultaten, een informateur en formateur aangesteld. 'Er is geen enkele reden om die chronologie om te gooien', luidt het.

Volgens de PS bestaat er een feitelijke alliantie tussen de Open Vld en de MR en hebben de Vlaamse liberalen het voor het zeggen. 'Bij de PS liggen de zaken anders. Wij zijn tegen een regionalisering van het werkgelegenheidsbeleid. Voor ons kan er geen sprake zijn van het institutionele om het institutionele. Het doel van een eventuele staatshervorming moet zijn om de zaken voor de mensen te verbeteren, of ze nu in het noorden of het zuiden van het land wonen', aldus nog de PS.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud