Reynders: 'Luikse PS misprijst deel provincie'

De MR wil na de federale verkiezingen van 10 juni de toonaangevende partij in de provincie Luik worden. De PS, momenteel de nummer één in de provincie, is te veel bezig met interne strubbelingen en werpt amper een blik over de grenzen van de stad Luik, Seraing en Herstal, stelde MR-voorzitter Didier Reynders woensdag op een persconferentie van de lokale liberale partij-afdeling.

(belga) Voor de kandidaten voor de MR moeten alle steden en gemeenten binnen de provincie worden betrokken bij de economische heropleving van Luik. De regio's Hoei-Borgworm, Verviers en de Duitse gemeenschap werden te vaak over het hoofd gezien door de PS, die Reynders - zelf lijsttrekker in Luik bij de verkiezingen - omschrijft als een 'verstarde partij'. 'De grootste partij van de provincie is niet in staat voorstellen te formuleren omdat ze te veel bezig is met interne ruzies, maar ook omdat ze een deel van de provincie misprijst', aldus nog Reynders.

Hij stelde veertien assen voor waarop de provincie haar troeven kan uitspelen. 'De provincie heeft een gerenommeerde universiteit, scholen, bedrijven die tot de wereldtop behoren, goede ziekenhuizen, sportclubs met naam, enz. Maar die troeven opsommen, volstaat niet. We moeten ze valoriseren opdat Luik kan heropbloeien', luidt het.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud