Spirit wil "klimaatregering"

De partij Spirit vindt dat de volgende federale regering moet inzetten op duurzaamheid. Dankzij technologische vernieuwing moeten economische groei en ecologie hand in hand gaan, luidde het zondag op een verkiezingscongres in Mechelen.

(belga) De partij pleit voor een "klimaatregering", geleid door iemand van sp.a-Spirit.Het partijcongres zette het licht op groen voor het kartel met sp.a en voor het verkiezingsprogramma. Daarin gaat veel aandacht naar de strijd tegen de klimaatverandering.Voor Spirit is dat thema niet nieuw, de partij leverde in de huidige regering met Els Van Weert de staatssecretaris voor Duurzame Ontwikkeling. Die heeft "ondanks de tegenkantingen het schip een andere wending kunnen geven", zei partijvoorzitter Geert Lambert.

De volgende regering "moet geleid worden door een premier die zijn of haar klimaatminister voluit ondersteunt", zei Lambert. Dat is volgens Spirit dan ook het best iemand van sp.a-Spirit.

Ook diversiteit staat bij Spirit hoog op de agenda. De partij pleit zoals bekend voor een nieuwe regularisatie van mensen zonder papieren.Verder wil Spirit er nog eens 12.000 jobs bij in de sociale economie en herhaalt de partij het pleidooi voor gratis kinderopvang.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud