Advertentie

Sterckx trekt Antwerpse lijst Open VLD

Europarlementslid Dirk Sterckx trekt de Antwerpse Kamerlijst van Open VLD. Dat heeft de partij gisteren meegedeeld. Sterckx liet wel meteen verstaan dat hij niet van plan is in de Kamer te gaan zetelen. Hij wil zijn werk in het Europees Parlement voortzetten. 'Ik heb mijn keuze al gemaakt, ik zal mij in het Europees Parlement blijven inzetten voor Antwerpen', liet Sterckx weten.

(tijd) Sterckx was geen vragende partij om de Antwerpse lijst van Open VLD te trekken, maar hij doet het voor de partij. Hij is gevraagd de Kamerlijst te trekken, omdat VLD-voorzitter Bart Somers, tevens burgemeester van Mechelen, er geen zin in had. Somers heeft blijkbaar weinig vertrouwen in zijn kansen, al argumenteert hij de kiezers van Mechelen een 'sterk signaal' te willen geven dat hij op post blijft als burgemeester. In 2003 verliet Somers Mechelen om minister-president van de Vlaamse regering te worden, ook al had hij toen beloofd op post te zullen blijven.

Somers vindt dat hij zich al genoeg opgeofferd heeft voor de partij. 'Voorzitter Bart Somers heeft de afgelopen drie verkiezingen de lijst telkens getrokken', werd gisteren nog meegegeven. Hij zal bij de komende federale verkiezingen wel de Antwerpse Kamerlijst steunen als lijstduwer. Vlaams minister van Begroting Dirk Van Mechelen (VLD) wordt lijstduwer bij de opvolgers.

Brussel-Halle-Vilvoorde

Daarmee is het plaatje bijna volledig bij Open VLD. Alleen voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde is het nog niet uitgemaakt wie de lijst trekt. De Brusselse minister van Begroting, Guy Vanhengel, heeft er ook al weinig zin in. Annemie Neyts lijkt daarom een goede kans te maken.

Voor alle andere kieskringen is er wel al duidelijkheid over de lijsttrekkers. In Leuven wordt het Rik Daems, in Oost-Vlaanderen Karel De Gucht, in West-Vlaanderen Vincent Van Quickenborne en in Antwerpen dus Dirk Sterckx.

WVDV

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud