Vlaams Belang lokt 12.550 leden naar familiedag

Het Vlaams Belang heeft zaterdag ruim 12.500 partijleden verzameld voor zijn familiedag in het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart. Filip Dewinter sprak van "het grootste partijtreffen in de geschiedenis van het Vlaams Blok/Vlaams Belang".

(belga) Bij die gelegenheid stelde de partij ook een zwartboek voor "Guy Leterme = Yves Verhofstadt. Eén pot nat! ", waarin het Vlaams Belang poogt aan te tonen dat de regeringen Verhofstadt en Leterme in niets van elkaar verschillen. Daarnaast komt er nog een tussencampagne over hetzelfde thema, die door militanten over alle brievenbussen in Vlaanderen zal worden verdeeld.

Het zwartboek bevat een overzicht dat het Vlaams Belang opstelde van beslissingen, uitspraken, antwoorden op parlementaire vragen van de afgelopen acht jaren van paarsgroen, paars en de regering Leterme. De recentste evoluties rond het wegenvignet zijn niet in het overzicht opgenomen, merkte Gerolf Annemans op. "De Vlamingen verdienen beter", is zijn besluit.

Het Vlaams Belang liet zaterdag ook tienduizend zwarte en gele ballonnen - "de kleuren van Vlaanderen en het Vlaams Belang" - op als symbool voor het feit dat het alternatief niet Verhofstadt of Leterme is, maar wel het Vlaams Belang. De massale aanwezigheid van de militanten en partijleden moet voor de partij een bewijs zijn dat het Belang dè Vlaamse familiepartij is, zei Dewinter.

De familiedag kost de partij ruim 150.000 euro, maar er wordt 25.000 euro gerecupereerd door het inkomgeld dat de leden moeten betalen. De rest, zo'n 125.000 euro, wordt ingeschreven als verkiezingsuitgaven.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud