Advertentie

'Vlaams Belang niet in kartel naar kiezer'

Er komt een einde aan het kartel tussen Vlaams Belang en Vlott van Hugo Coveliers. VB-voorzitter Frank Vanhecke wil absoluut onder eigen vlag naar de kiezers.

(belga) "Ik stel de Senaatslijst samen en ik ben geen liefhebber van de kartelformule", zegt Vanhecke vrijdag in De Morgen."We zullen Hugo voorstellen als onafhankelijke op de Senaatslijst van het Vlaams Belang te gaan staan. Hij hoeft daarvoor geen VB'er te worden", zo wordt de partijvoorzitter nog in de krant geciteerd. De keuze die hij doordrukt, zorgt voor meningsverschillen binnen het VB, waar niet iedereen ervan overtuigd is dat het opblazen van het kartel een goede zaak is.

Vooral Antwerps boegbeeld Filip Dewinter, die op 8 oktober 2006 wel nog in kartel naar de kiezers trok, wil volgens De Morgen het kartel behouden. Vanhecke vindt het echter "niet aangewezen" om nationaal voor een kartel te kiezen "enkel omdat er in Antwerpen een kartel bestaat". Coveliers wist donderdag nog van niets, schrijft de krant. Ze voegt eraan toe dat het einde van het kartel het feitelijke einde van Vlott betekent.

Dat de naam Vlott op 10 juni als dusdanig niet op de kiesbrieven terug te vinden zal zijn, is voor voorzitter Hugo Coveliers geen breekpunt. Het belangrijkste is dat duidelijk gemaakt wordt dat Vlaams Belang en Vlott in een kiesalliantie naar de stembus trekken. Vlaams Belangvoorzitter Frank Vanhecke benadrukt dat het niet de bedoeling is om Vlott te wurgen, maar dat de kieswet de kartelformule bemoeilijkt. Dat blijkt uit verklaringen van Coveliers en Vanhecke naar aanleiding van het bericht dat Vlaams Belangvoorzitter Frank Vanhecke niet wil weten van een kartel voor 10 juni.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud