VLD stapt in meerderheid in Oostende

In Oostende heeft de VLD dinsdagavond beslist dat ze ingaat op het voorstel van Johan Vande Lanotte en de sp.a om een coalitie te vormen met 3 partijen. Dat maakte lijsttrekker Bart Tommelein na afloop van de vergadering bij de VLD bekend.

(belga) De VLD vergaderde dinsdag over het aanbod van de sp.a en zal woensdag verdere besprekingen voeren. Concreet betekent de beslissing van de VLD dat er een driepartijencoalitie komt met een meerderheid van 31 op 39 zetels in de gemeenteraad.

Lijsttrekker Bart Tommelein bevestigde de deelname van zijn fractie aan die brede coalitie. In de badstad komen Groen! met 1 zetel en het Vlaams Belang met 7 zetels in de oppositie. Maandag waren er verkennende gesprekken tussen de sp.a en VLD en CD&V. De CD&V liet eerder verstaan geen problemen te hebben met een brede coalitie. Dinsdag besprak de VLD het voorstel van de sp.a.

'De beslissing om deel te nemen aan de coalitie werd genomen door onze fractie met inbegrip van Jean-Marie Dedecker. We zitten woensdag rond tafel met de sp.a om ons akkoord op hun aanbod inhoudelijk te bespreken en te finaliseren', verklaarde Bart Tommelein.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud