Fans genieten van replays op grote schermen

(bloomberg/tijd) - Voor het eerst in de WK-geschiedenis kunnen supporters nog tijdens de wedstrijd genieten van herhalingen op de grote schermen in de stadions. Vaak tot ergernis van de scheidsrechter, maar soms ook tot zijn opluchting. FIFA zegt geen invloed te hebben op welke herhalingen wel, en welke niet op het scherm komen. Dat beslist de stadionofficial.

FIFA laat het uitzenden van de beelden toe, hoewel de wereldvoetbalbond eerst had aangekondigd dat er geen herhalingen te zien zouden zijn. Omdat de beelden die worden geleverd dezelfde zijn als diegene die naar de huiskamers worden gestuurd, zitten er herhalingen tussen. Dat kan voor onrust zorgen in het stadion, tot grote ergernis van de scheidsrechters.

Zo trakteerden de tienduizenden Japanners de referee op een fluitconcert, nadat ze in herhaling de onterecht afgekeurde goal van Inamoto tegen België nog eens hadden kunnen bewonderen. In de wedstrijd tegen Frankrijk werd de scheids dan weer gered door de herhaling van de fout van Thierry Henry. Ook hij werd aanvankelijk op boegeroep onthaald na het tonen van de rode kaart voor de Franse spits, maar het gemor verstomde na het zien van de fout in herhaling.

De omstreden strafschopfout op Michael Owen in de wedstrijd Argentinië-Engeland van gisteren was niet in replay te zien in het stadion. Er werden wel herhalingen getoond, maar om de gemoederen niet op te hitsen, werden controversiële fases gecensureerd. In de plaats daarvan kregen de aanwezigen de opstelling van beide teams te zien. Ook de strafschop in geschenkverpakking voor Brazilië en het theater van Rivaldo werden gecensureerd. DV

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud