FIFA belegt crisisvergadering over ticketverkoop

(belga) - De wereldvoetbalbond FIFA en de organisatoren van het wereldkampioenschap hebben een crisisvergadering belegd over de chaos bij de kaartjesverkoop. Door de problemen bij de verkoop en de verdeling van de tickets bleven heel wat plaatsen open bij de eerste wedstrijden.

Ondertussen wringt iedereen zich in alle mogelijke bochten om een uitleg te vinden voor de vele lege plaatsen in de stadions. 'In het verleden waren er eveneens heel wat wedstrijden die niet uitverkocht waren. Zelfs bij de Olympische Spelen zijn de stadions niet altijd volledig gevuld', aldus FIFA-woordvoerder Keith Cooper. Met uitzondering van de openingswedstrijd tussen Frankrijk en Senegal en de topper tussen Engeland en Zweden bleven de toeschouwersaantallen de eerste drie dagen bedroevend laag.

In het Zuid-Koreaanse Pusan, waar zondag Paraguay en Zuid-Afrika tegenover elkaar stonden, bekeken slechts 32.000 toeschouwers de wedstrijd in een stadion dat 52.000 mensen kan ontvangen. Voor de wedstrijd Spanje-Slovenië in het Zuid-Koreaanse Gwanjgu kwamen slechts 28.000 supporters opdagen, daar waar er plaats is voor 44.000.

'In een toernooi met 64 wedstrijden is het normaal dat er topwedstrijden en minder druk bezochte wedstrijden zijn', aldus Cooper die er aan herinnerde dat Paraguay - België in 1986 bij het WK in Mexico slechts door 16.000 toeschouwers werd bijgewoond.

Voor de organisatoren ligt de oorzaak voor de niet volle stadions ook bij een slechte ticketverkoop en de chaos bij de verdeling.

In Zuid-Korea overwegen de organisatoren, in een poging de stadions gevuld te krijgen, gratis tickets te verdelen onder de schoolkinderen, politiemensen en jonge voetballers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud