Lelièvre pleit Nihoul vrij

(belga) - Michel Lelièvre heeft conform zijn eerdere verklaringen zijn betrokkenheid bekend bij de ontvoeringen van An, Eefje, Sabine en Laetitia. Lelièvre benadrukte dat Nihoul niets te maken had met de ontvoeringen en dat de drugs die hij van Nihoul kreeg niet mogen worden beschouwd als een betaling voor die ontvoeringen.

Tijdens de ondervraging van Lelièvre werd het beeld van de drugsverslaafde met een moeilijke jeugd bevestigd. Toch weigert Lelièvre zichzelf te beschouwen als een slachtoffer in dit dossier, zei hij helemaal op het einde.

Lelièvre bevestigde ook het beeld van Dutroux als de dominante manipulator. 'Hij heeft een manier om de dingen te verwoorden waardoor je begrijpt dat je geen verdere vragen mag stellen'.

Lelièvre herhaalde dat hij niets te maken had met de ontvoering van Julie en Mélissa. Toen Lelièvre Dutroux op die verdwijning wees, reageerde Dutroux met 'Ik ben niet de enige die in België dat soort dingen doet', aldus Lelièvre.

Na Lelièvre nodigde de voorzitter Michel Nihoul nog uit om kort zijn positie in de zaak toe te lichten. Nihoul rammelde in sneltempo de zes ontmoetingen af die hij volgens hem met Dutroux had. Hij ontkende in alle toonaarden ook maar iets te maken te hebben gehad met de ontvoeringen. De drugsfeiten hadden volgens hem alles te maken met zijn werk als tipgever van de BOB van Dinant. Verschillende keren liet hij in dat verband de naam vallen van zijn contactpersoon, rijkswachter Gérard Vanesse, die intussen overleden is.

21110003

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud