Martin geeft Dutroux de schuld

(belga) - De beklaagde Michelle Martin zei in haar eerste verhoor dat Marc Dutroux wel degelijk de dader is van de zes ontvoeringen waarvoor hij terechtstaat. Martins verklaringen ontkrachten de uitspraken van Dutroux. Ze had het niet een keer over Michel Nihoul, die Dutroux als de opdrachtgever van de ontvoeringen aanduidde. Martin toonde spijt tegenover de overlevende slachtoffers en de families van de overleden kinderen omdat ze niet in staat was de man aan te geven bij de politie.

De ex-vrouw van Dutroux omschreef verder hoe hij haar in zijn macht had, waardoor ze niet naar de politie durfde te stappen. 'Leven met Dutroux is als binnentreden in een sekte', zei Martin. Dutroux mishandelde haar en dwong haar eind jaren '80 al om samen met hem vrouwen te ontvoeren en te verkrachten.

Waarom ze Dutroux slaafs is blijven volgen?, vroeg de voorzitter zich af. 'Toen hij mij vertelde dat hij Julie en Mélissa had ontvoerd, was ik hoogzwanger en heb ik het hele gebeuren van mijn eerdere aanhouding herbeleefd. De manier waarop ik toen opgesloten ben geworden en uiteindelijk een miskraam heb gehad. Ik ben helemaal dichtgeklapt om deze keer mijn kind niet te verliezen', legde Martin uit. Martin werd eerder samen met Dutroux veroordeeld voor ontvoering en verkrachting van minderjarigen.

Volgens Martin heeft Dutroux An, Eefje en zijn kompaan Bernard Weinstein levend begraven. Martin voelt zich mee verantwoordelijk voor de dood van Julie en Mélissa omdat ze hen tussen december 1995 en maart 1996 geen eten gegeven heeft toen Dutroux in de gevangenis zat.

Martin sprak op geen elk moment over Michel Nihoul. De assisenvoorzitter vroeg er ook niet naar. Aan het slot van haar ondervraging richtte Martin zich naar de ouders van de slachtoffers. 'Ik betreur oneindig wat er gebeurd is', zei ze tot hen.

De verklaringen van Martin waren totaal in overeenstemming met haar eerdere verklaringen en de akte van beschuldiging van het openbaar ministerie.

21110003

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud