2. Statisch of dynamisch IP-adres

Een ander belangrijk verschil tussen de verschillende abonnementstypes is het soort IP-adres.

Een IP- of Internet Protocol-adres wordt gebruikt om elke computer die met het internet verbonden is, op een ondubbelzinnige manier te identificeren. Als uw internetprogramma (browser in het jargon) een webpagina opvraagt, weet de webserver (de machine waarop die webpagina's zich bevinden) aan de andere kant via uw IP-adres naar welke computer hij de pagina moet sturen.

Bij de goedkopere abonnementen krijgt u een dynamisch IP-adres, wat betekent dat het IP-adres na verloop van tijd kan veranderen. Als u het internet alleen gebruikt om te surfen of om via uw provider e-mails te versturen, dan is een dynamisch IP-adres voldoende.

Wilt u echter uw eigen servers installeren, met de site van uw bedrijf, dan hebt u een statisch IP-adres nodig, zodanig dat men in dit voorbeeld bij het intikken van www.uwbedrijf.be bij uw site terechtkomt. Als u denkt aan een uitgebreide bedrijfssite of zelfs aan heuse e-commercetoepassingen, dan kiest u echter beter voor een eigen webserver (voor uw website) en mailserver (voor uw e-mail). Of voor een aparte regeling met uw provider of een gespecialiseerd bedrijf. WVi

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud