Brazilië zwoegend naar achtste finales

Brazilië heeft zich zondag geplaatst voor de achtste finales op het WK voetbal. Na 1-0 winst tegen Kroatië won de topfavoriet ook zijn tweede match tegen Australië (2-0). Adriano (49e) en invaller Fred (90e) zorgden voor de doelpunten.

(foto belga) Adriano viert zijn doelpunt met Kaka en Ronaldo

(belga) - Brazilië heeft volgende donderdag genoeg aan een punt tegen Japan om groep F als winnaar af te sluiten. Kroatië en Australië maken dan onder elkaar uit wie de titelverdediger vergezelt naar de tweede ronde. De Socceroos hebben de beste papieren in handen.

Brazilië had tegen Australië genoeg aan één flits van Inter Milaan-spits Adriano en een inlegger van Fred om het team van Guus Hiddink te verslaan. Maar wie eerder op dit WK Argentinië en, in minder mate, Spanje en Portugal aan het werk zag, beseft dat de Goddelijke Kanaries nog veel werk voor de boeg hebben als ze op 9 juli opnieuw met de Wereldbeker willen pronken.

Het zo bejubelde kwartet Ronaldo, Ronaldinho, Kaka, Adriano kon net als in de openingsmatch opnieuw niet overtuigen. Pas met de inbreng van Robinho, die een opnieuw bleke Ronaldo verving, kwam er wat meer schwung voorin. Dat doelman Dida bovendien geen al te zekere indruk liet, en van de flanken Cafu en Carlos niet het minste gevaar uitging, doet weinig goeds verhopen voor de rest van het toernooi.

Australië had de nederlaag zondag dan ook vooral aan zichzelf te danken. Waar het gevaar voor rust beperkt bleef tot enkele schuchtere pogingen van Viduka, kreeg Kewell op het uur een niet te missen kans nadat Dida de bal loste. De spits van Middlesbrough schoot de wenkende mogelijkheid echter huizenhoog over. Ook aanvoerder Viduka kwam enkele keren dicht bij de 1-1. Invaller Fred zorgde in de laatste minuut voor een koude douche door de 2-0 te scoren na een trap op de paal van Robinho.

Toch moeten Hiddink en zijn team niet wanhopen. Tegen Kroatië volstaat waarschijnlijk een gelijkspel om voor het eerst door te stoten naar de achtste finales, tenzij Japan stunt en Brazilië verslaat.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud