Duitsland eerste kwartfinalist

Duitsland heeft zich zaterdag als eerste voor de kwartfinales van de Wereldbeker 2006 geplaatst. Het gastland haalde het in München met 2-0 van Zweden.

(belga) De Duitsers zijn vaste klant in de kwartfinales van het WK. Het is de veertiende keer, op zestien deelnames, dat ze bij de laatste acht zitten.

De Mannschaft kwam al na 4 minuten op voorsprong. Het schot van Miroslav Klose werd nog gekeerd, maar in de rebound trof het 21-jarige talent Lukas Podolski wel raak. De bal raakte wel het hoofd van verdediger Teddy Lucic, maar ging toch in doel. Negen minuten later was het opnieuw Podolski die de eindscore vastlegde. Toen Zweden na 35 minuten met tien verder moest na een tweede gele kaart voor de ongelukkige Teddy Lucic, was de wedstrijd gespeeld. Toch kregen de Scandinaviërs nog even hoop toen de scheidsrechter de bal op de stip legde, na een fout van Christoph Metzelder op Henrik Larsson. Larsson ging zelf achter de bal staan, maar schoot over.

In de kwartfinales staat Duitsland op vrijdag 30 juni in Berlijn tegenover de winnaar van het duel tussen Argentinië en Mexico.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud