Advertentie

Engeland en Zweden gaan door in groep B

Engeland heeft zich dinsdag op de derde en laatste speeldag in groep B verzekerd van de groepswinst dankzij een 2-2 gelijkspel tegen Zweden, dat aan een puntendeling genoeg had om zelf ook door te stoten naar de 8e finales. Trinidad & Tobago kon niet stunten tegen Paraguay.

(belga) Joe Cole opende in de 34e minuut de score voor Engeland, Marcus Allbäck lukte in de 51e minuut de gelijkmaker. Zijn doelpunt was overigens het 2000e uit de WK-geschiedenis. Invaller Steven Gerrard bracht Engeland in de 85e minuut opnieuw op voorsprong, maar Henrik Larsson sleepte vijf minuten later alsnog een gelijkspel uit de brand.

Trinidad & Tobago had voor de wedstrijd nog een waterkansje op kwalificatie als Zweden verloor van Engeland en het zelf met ruim verschil won van Paraguay. Aan geen van die voorwaarden werd voldaan: Zweden speelde 2-2 gelijk tegen Engeland en Trinidad & Tobago deed zichzelf de das om met een owngoal van Brent Sancho in de 25e minuut. Nelson Cuevas verdubbelde die score nog in de 84e minuut.

In de 8e finales neemt Engeland het zondag in Stuttgart op tegen Ecuador, de nummer twee van groep A. De winnaar van groep A, Duitsland, is zaterdag in München de tegenstander van Zweden.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud