Frankrijk schakelt Spanje uit

Op het WK voetbal heeft Frankrijk zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinales na een 1-3 overwinning tegen Spanje. Villa (28e, pen.), Ribéry (41e), Vieira (83e) en Zidane (90e+2) zorgden voor de doelpunten.

(foto belga) Zidane deed wat van hem verwacht werd

(belga) - In de kwartfinales speelt Frankrijk zaterdag tegen titelverdediger Brazilië, dat eerder op de dag met 3-0 won van Ghana. Dat wordt meteen een heruitgave van de WK-finale uit '98, toen Les Blues in eigen land met 3-0 wonnen.

Spanje en Frankrijk serveerden een aantrekkelijke partij aan een hoog tempo en met veel inzet, al viel de eerste echte kans pas na 23 minuten. Henry zette prima voor van op rechts, maar zowel Vieira als Ribéry, die door coach Domenech werd verkozen boven tweede spits Trezeguet, kwamen net te kort om het leer binnen te tikken.

Net voor het half uur kreeg Spanje een strafschop nadat Thuram Pablo langs achter aantrapte. David Villa liet de kans niet liggen en bezorgde Spanje met zijn derde treffer van dit WK een licht gevleide voorsprong.Tien minuten later hingen de bordjes weer in evenwicht.

Ribéry bewees het gelijk van zijn coach en maakte zijn eerste goal als international nadat hij slim door de Spaanse buitenspelval was geglipt.Na de pauze waren de beste kansen voor Frankrijk maar zowel Malouda, met een lob, als Ribéry, die voorlangs trapte, konden de score niet aandikken.

Spanje verloor in de tweede periode steeds meer zijn greep op de wedstrijd. Alleen invaller Joaquin dreigde met een schot in het zijnet.Zeven minuten voor tijd kreeg Frankrijk wat het, zeker op basis van de tweede helft, verdiende. Vieira verlengde een vrije trap van Zidane in doel (1-2). De grootmeester zelf, die op het WK aan zijn allerlaatste kunststukje toe is, zette in de tweede minuut van de toegevoegde tijd de kers op de taart door Spanje definitief uit te tellen (1-3).

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud