Advertentie

Oekraïne blikt Saudi-Arabië in met 0-4

Oekraïne heeft de opdoffer van zijn eerste wedstrijd op het WK goed verteerd. Het team verloor toen in groep H met zware 0-4 cijfers van Spanje, maar haalde nu zelf fors uit tegen Saudi-Arabië. Het team van bondscoach Oleg Blokhin blikte de Saudiërs in met 0-4 en zorgde zo voor de eerste zege ooit van Oekraïne op een WK voetbal.

(belga) Oekraïne heeft na twee speeldagen nu drie punten. Dat zijn er evenveel als Spanje, dat later op de avond wel nog tegen Tunesië speelt. Bij winst is het team van bondscoach Luis Aragones zeker van een plaats bij de laatste zestien. Tunesië en Saudi-Arabië, die op de eerste speeldag 2-2 gelijkspeelden, hebben elk één punt. Op de laatste speeldag in groep H, komende vrijdag, speelt Saudi-Arabië tegen Spanje en staat Oekraïne tegenover Tunesië.

Oekraïne kwam erg gedreven aan de start en dat resulteerde al in de 4e minuut in een doelpunt via Andrei Rusol. Saudi-Arabië probeerde daar wel iets tegenover te stellen, maar erg veel leverde het allemaal niet op. Oekraïne kreeg almaar meer overwicht en kon in de 36e minuut verder uitlopen via een pegel van Sergei Rebrov. Die knalde van heel ver op doel en trof raak, mede doordat de Saudische doelman Zaid weggleed.

De tweede helft startte zoals de eerste, met een knap offensief van Oekraïne, bekroond met een doelpunt van Andrei Shevchenko. Hij lokte eerst een vrije trap uit en kopte die even later ook zelf binnen: 0-3. Oekraïne was nu echt helemaal baas tegen het bleke Saudi-Arabië en dwong nog een resem grote en minder grote kansen af, maar uitblinker Maksim Kalinichenko was de enige die er nog één kon verzilveren: hij legde in de 84e minuut op voorzet van Shevchenko de 0-4 eindstand vast. Saudi-Arabië kreeg in de slotminuut nog twee kansen op de eerredder, maar zelfs dat was het team van de Braziliaanse bondscoach Marcos Paqueta niet gegund.

(foto belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud