Spanje langs Tunesië naar 8ste finales

Spanje heeft zich maandagavond als eerste land in groep H geplaatst voor de 8e finales van het WK voetbal in Duitsland. De formatie van bondscoach Luis Aragones haalde het in een spannende wedstrijd met 3-1 van Tunesië.

(foto belga) Fernando Torres scoorde tweemaal voor de Spanjaarden

(belga) - Spanje kwam pas in de 71e minuut langszij via een doelpunt van de ingevallen Raul. Al die tijd was het op achtervolgen aangewezen na het vroege openingsdoelpunt van Jaouhar Mnari in de 8e minuut. Fernando Torres zorgde in de 76e minuut voor de bevrijdende 2-1.

Spanje kreeg in de slotminuut van de reguliere speeltijd nog een strafschop toegewezen na een fout op diezelfde Torres. De spits van Atletico Madrid zette die zelf om en is met drie doelpunten voorlopig topschutter op dit WK.

Spanje, dat op de eerste speeldag met 4-0 te sterk was voor Oekraïne, heeft met zes punten de leiding in groep H en is dus al zeker van een plaats in de 8e finales. Oekraïne, dat in de vooravond met 0-4 won van Saudi-Arabië, is tweede met drie punten. Tunesië en Saudi-Arabië hebben allebei 1 punt. Zij speelden op de eerste speeldag 2-2 gelijk. Zowel Oekraïne als Tunesië en Saudi-Arabië kunnen zich nog bij de laatste 16 scharen. De beslissing valt komende vrijdag op de laatste speeldag in groep H. Oekraïne speelt dan tegen Tunesië, Spanje geeft Saudi-Arabië partij.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud