VS houden Italië in bedwang

Op het WK voetbal hebben Italië en de Verenigde Staten zaterdag in Kaiserslautern 1-1 gelijkgespeeld. Eerder op de dag won Ghana verrassend van Tsjechië met 2-0.

Na twee speeldagen leidt Italië in groep E met 4 punten, voor Ghana en Tsjechië (elk 3 ptn), de VS staan laatste met 1 punt. Volgende donderdag staan Tsjechië-Italië en Ghana-VS op het programma. Alle teams kunnen zich nog plaatsen voor de achtste finales.

Italië kon tegen de VS mits winst een grote stap richting tweede ronde, maar toch moest de Squadra het initiatief in de beginfase aan de VS laten. De pogingen van Convey en Dempsey misten echter de goede richting. De eerste echte kans van Italië was wel raak. Pirlo schilderde een vrije trap perfect op het hoofd van zijn Milanploegmaat Gilardino: 1-0 na 22 minuten.

Vijf minuten later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht toen verdediger Zaccardo de bal bij een vrije schop ongelukkig tegen het lichaam kreeg en zo zijn eigen doelman verschalkte (1-1). Amper een minuut later kreeg Italië een nieuwe opdoffer te verwerken toen De Rossi terecht werd uitgesloten na een smerige elleboogstoot in het gezicht van McBride, die het terrein bloedend moest verlaten.

Een minuut voor de rust moesten ook de VS met tien verder toen de Uruguyaanse ref Jorge Larrionda verdediger Mastroeni van het veld stuurde na een tackle op de enkel van Pirlo.

Na de koffie waren er amper drie minuten gespeeld toen het Amerikaanse team tot negen werd herleid na een tweede gele kaart voor Pope.

Gelukkig werd er ook goed gevoetbald en kregen beide teams een rist kansen. Zo kopte Bocanegra bijna in eigen doel, zag Beasley een treffer afgekeurd en miste McBride van dichtbij. Aan de overkant waren Pirlo, Del Piero en Zambrotta ongelukkig in de afwerking.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud