5 procent minder investeringen in groeibedrijven

(tijd) - Durfkapitalisten investeerden in het eerste kwartaal 6,7 miljoen euro in jonge groeibedrijven. Dat is 5 procent minder dan het jaar voordien (7,04 miljoen euro). Dat blijkt uit een studie van VentureOne en Ernst & Young. De twee namen de investeringen in zaad-, start- en groeikapitaal onder de loep. In Europa bereikten die investeringen 1,02 miljard euro.

Er werden in ons land vier transacties afgerond, tegenover vijf 'deals' in het eerste trimester van 2005. Twee investeringen werden gerealiseerd in de IT-sector voor een bedrag van 1,8 miljoen euro. De twee andere transacties werden verricht voor 4,9 miljoen euro. De studie houdt in die categorie onder meer rekening met de investering van het durfkapitaalfonds Sofindev (Sofina/Colruyt) in de tassenmaker Hedgren Creations. Er werden geen investeringen in biotechbedrijven gedaan. Er waren ook geen desinvesteringen ('exits') in het eerste kwartaal.

Over het hele jaar investeerden durfkapitalisten in België vorig jaar 50,24 miljoen euro in jonge groeibedrijven. Dat was 28 procent minder dan het jaar ervoor en het laagste peil in zes jaar. In Europa daalden die investeringen toen met 5 procent tot 3,6 miljard euro.

MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud