ADMB neemt 'kinderbijslagfonds van de textielpatroons' over

ADMB-Kinderbijslagfonds (KBF), de oudste tak van de Vlaamse socialedienstengroep ADMB, neemt Kinderbijslagfonds 36 uit Kortrijk over, beter bekend als de Kas van de Textielpatroons.

(tijd) Daarmee versterkt ADMB zijn leidende positie op de West-Vlaamse markt van diensten verbonden met de sociale zekerheid, voor bedrijven en zelfstandigen.

Kinderbijslagfonds 36 is in 1930 opgericht door een aantal textielondernemers en telt momenteel vier medewerkers. De organisatie heeft een 100-tal leden-werkgevers en betaalt kindergeld aan circa 3.800 gezinnen. Ze was de op drie na kleinste speler in de sector.

De overnemer ADMB-KBF telt circa 21.200 leden-werkgevers en keert kinderbijslag uit aan 50.000 gezinnen. Die opdracht levert ADMB-KBF met een team van 35 medewerkers. In aantal aangesloten leden is het het nummer vier in zijn sector in Vlaanderen. In West-Vlaanderen is ADMB-KBF met een marktaandeel van 32 procent het nummer een.

De jongste jaren is het aantal kinderbijslagfondsen in ons land sterk uitgedund door fusies en overnames. Er zijn nog 23 organisaties actief. Overnames in de sector zijn zeldzaam geworden omdat de koek al grotendeels verdeeld is tussen een tiental grote groepen die ook actief zijn in de andere takken van de sociale zekerheid.

De Groep ADMB - met hoofdkwartier in Brugge - is een wijd vertakte cluster van een tiental vzw's en drie nv's actief in diensten voor ondernemers en zelfstandigen in de sfeer van de sociale wetgeving. Circa 760 personeelsleden in 35 kantoren in heel Vlaanderen en Brussel staan in voor de afwerking van ruim 183.000 dossiers voor ongeveer 500.000 personen, vennootschappen, eenmanszaken en verenigingen.

Jan VAN IN

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud