All That Jazz?

Toots Thielemans speelt morgenavond op de Gentse Bijlokesite op de vijfde editie van het Blue Note Records Festival. Zijn Toots Trio wordt voor de gelegenheid begeleid door de blinde Nederlandse pianist Bert Van den Brink, die enkele jaren in het kwartet van Dee Dee Bridgewater speelde.

(tijd) De vooral bij onze noorderburen bekende zangeres Trijntje Oosterhuis zingt. Zij heeft zowel een duet met Marco Borsato als een jazz-cd op haar palmares. De rokerige alt van Madeleine Peyroux lijkt een ideaal voorprogramma.

Ook vanavond is de affiche met optredens van grote fadonamen als Madredeus en Mariza erg vrouwelijk getint.

Toots Trio featuring Trijntje is de afsluiter van het gedeelte 'All That Jazz', dat loopt sinds donderdag. De eerste zes dagen van het Blue Note Records Festival hebben de concerten een directe link met jazzmuziek, de volgende vijf dagen ligt die link wat minder voor de hand en worden cross-over-banden gesmeed met funk, blues, hiphop en pop. Op die manier slagen de festivalorganisator Bertrand Flamang en zijn ploeg erin een 'moeilijk genre' bij een breder publiek ingang te doen vinden.

Woensdag speelt Sioen een thuismatch in het voorprogramma van Dr. John en Randy Newman. De 62-jarige singer-songwriter is de klepper van deze jubileumeditie. Met zijn muzikale bagage is hij de geknipte persoon om de retorische vraag 'All That Jazz?', zoals het tweede gedeelte van het festival heet, te stellen.

De opnieuw hippe bossanova-pianist Sergio Mendes, de Kaapverdische zangeres Cesaria Evora, de Cubaanse son-groep Los Van Van en funkprofessor Maceo Perker sluiten de resterende festivaldagen af. Met 42 namen op de affiche en 10 deejays, die voor, tussen en na de concerten een aangepaste set spelen, biedt deze editie voor ieder wat wils.

TPe

Blue Note Records Festival, nog tot zo. 23 juli op de Bijlokesite in Gent, telkens vanaf 16.30u. Tickets kosten 23/28 euro per dag. Meer informatie: 09/324.92.33, www.bluenoterecordsfestival.com

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud