Analisten positief over slaagkansen trio voor overname ABN AMRO

De door het persbureau Reuters ondervraagde analisten schatten de kans groot in dat Fortis, het Spaanse Banco Santander en Royal Bank of Scotland (RBS) slagen in de overname van de Nederlandse bank ABN AMRO.

(tijd/reuters) - De Britse krant The Observer meent te weten dat RBS in zijn eentje een vijandig bod op ABN AMRO overweegt als er niet snel een overeenkomst met de andere twee kandidaten komt.

Maar analisten benadrukken dat de drie kandidaat-overnemers samen een hoger bod aankunnen dan het Britse Barclays dat ook kandidaat is, omdat de Nederlandse grootbank in opgesplitste vorm meer waard is dan als één geheel.

De analisten geloven dat een opsplitsing de aandeelhouders van ABN AMRO meer zal opleveren dan een deal met Barclays.

Vrijdag raakte bekend dat het trio ABN AMRO uitgenodigd heeft 'verkennende' gesprekken te voeren over een overname. ABN AMRO zegt het voorstel 'zorgvuldig' te bestuderen.

Algemeen wordt verwacht dat Fortis de investeringsbankdivisie en de activiteiten in de Benelux zal overnemen als het plan lukt. RBS zou de Amerikaanse bank LaSalle overnemen en Santander zou de Italiaanse en Braziliaanse activiteiten krijgen.

De analisten stellen zich wel vragen bij de manier waarop Fortis, RBS en Banco Santander ABN AMRO willen inlijven. Ze voorspellen een complexe procedure, waarbij het niet eenvoudig zal zijn te bepalen wie van de drie overnemers hoeveel betaalt en hoe. Het lijkt ook weinig waarschijnlijk dat de aandeelhouders van ABN AMRO akkoord gaan om hun aandelen in te ruilen voor aandelen van de drie biedende banken.

Woensdag loopt de termijn af tijdens welke ABN AMRO exclusief besprekingen kan voeren met Barclays over een fusie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud