België telt nu meer dan 9 miljoen mobiele bellers

Eind september waren er in ons land 9,14 miljoen mobiele bellers. Dat betekent dat 87 procent van de Belgische bevolking over een gsm beschikt. De eerste negen maanden van het jaar kwamen er 355.000 mobilofoongebruikers bij.

(tijd) Dat leert een berekening van de redactie op basis van cijfers van de drie operatoren. De cijfers slaan op het aantal actieve gsm-gebruikers. Het aantal SIM-kaarten dat in omloop is op de markt ligt met 9,7 miljoen of ruim 92 procent van de bevolking nog een stuk hoger. Maar veel van die kaarten worden niet gebruikt.

Het mobilofoongebruik in ons land kent dit jaar een groeiversnelling. In de eerste negen maanden steeg de gsm-penetratie (aantal gebruikers als deel van de bevolking) volgens cijfers van marktleider Proximus al met 2,7 procentpunten. Dat is meer dan in heel 2005 (2,6 procentpunten). Maar 2004 deed het beduidend beter met een groei van 5,8 procentpunten.

Proximus blijft veruit de grootste speler met, eind september, een marktaandeel van 46,4 procent. Dat is wel een daling tegenover eind 2005 toen het Belgacom-filiaal aan 48,4 procent kwam. Het verlies ging naar Mobistar, dat steeg van 33,2 procent eind 2005 naar 33,7 procent eind september, en vooral naar BASE. Het kleinste van de drie mobilofoonbedrijven belandde eind september op 19,9 procent van de markt tegen 18,4 procent negen maanden eerder.

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud