Biocode Hycel wil voor eind 2006 naar Vrije Markt Parijs en Brussel

Het Luikse biotechnologiebedrijf Biocode Hycel wil voor het einde van het jaar noteren op de Vrije Markt van Euronext Parijs en Brussel. De prospectus ligt bij de Commissie voor Bank, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Het bedrijf wil 10 miljoen euro ophalen via een kapitaalverhoging om de lancering van zijn nieuwe analysetoestel te ondersteunen.

(tijd) De operatie wordt geleid door de Franse specialist in beursintroducties Europe Finance et Industrie (EFI). Voor de plaatsing in België wordt de beursmakelaar Mélice Stock Market ingeschakeld. 10 miljoen euro is het grootste bedrag dat een bedrijf tot nu toe op de Vrije Markt heeft willen ophalen. Al hoort daar wel een kanttekening bij. '9 miljoen euro willen we ophalen op de Franse markt, 1 miljoen in België', verduidelijkt Jean-Jacques Durré van Mélice. Het is de eerste keer dat een bedrijf op de Vrije Markt een dual listing voor ogen heeft.

Over de intekenprijs en het aantal nieuwe aandelen is nog niets bekend omdat het dossier nog bij de CBFA ligt.

Met het opgehaalde geld wil het biotechnologiebedrijf de commercialisering van zijn nieuwe geautomatiseerde bloedanalysetoestel, de 3X3 ('trois trois'), ondersteunen. Die lancering is gepland voor het tweede kwartaal van 2007.

'Met het opgehaalde bedrag willen we, voor en na de lancering, de marketing en de promotie van de 3X3 verzorgen', vertelt algemeen directeur Alain Rousseau. 'Daar hoort ook het aantrekken van technisch competente werknemers bij.' Hij hoopt volgend jaar 120 stuks te verkopen.

Voorts wil de groep de reactieven financieren die deel uitmaken van de diagnosetests in vitro. Biocode Hycel mikt vooral op de gespecialiseerde immunologielaboratoria.

Biocode Hycel biedt in Frankrijk 100 mensen werk. In België heeft het 30 werknemers. Het bedrijf is het resultaat van de fusie in 2000 tussen Biocode, een spin-off van de universiteit van Luik, en Hycel Diagnostics, een Belgische fabrikant van apparaten voor bloedonderzoek. De omzet over 2005 bedroeg 13,5 miljoen euro. 'Ongeveer 80 procent van onze omzet wordt in Frankrijk behaald', stelt Rousseau. Het fusiebedrijf heeft nog nooit winst gemaakt.

MG

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud