Couleur Café meer dan een muziekfestival

Een grote tent op de terreinen van Tour & Taxis in Brussel wordt volgend weekend opnieuw het decor van Couleur Café. Het driedaagse multiculturele evenement is niet alleen een muziekfestival, maar ook een ontmoetingsplaats voor iedereen die etnische diversiteit een warm hart toedraagt.

(tijd) Muzikale kleppers zijn James Brown, George Clinton en de Braziliaanse zanger en minister van cultuur Gilberto Gil.

Alles begon 16 jaar geleden, toen het Couleur Café-circus samengepakt werd in de Hallen van Schaarbeek. Vanaf die eerste editie in 1990 wil dit exotische muziekfeest meer bieden dan de doorsneepleinfestivals. De basisingrediënten die Couleur Café uniek maken, waren er al van in het begin: de kleurrijke decoratie, een wereldmarkt, de worldfood-standjes, de fanfares.

De eerste jaren stond vooral Afrikaanse en Afro-Cubaanse muziek op de affiche. Later ging het festival andere muziekgenres exploreren. Maar black roots music blijft de grootste gemene deler. Grote namen staan er broederlijk naast onbekend talent, ook uit eigen land. Het multidisciplinaire aspect van het festival wordt versterkt met de openluchttentoonstelling Cool Art Café, dansworkshops, freestyle en graffitikunst, performances en ruimte voor sociale VZW's en ngo's.

Sinds 1994 heeft het festival onderdak gevonden op de terreinen van Tour & Taxis. Drie dagen lang bieden meer dan veertig groepen in drie tenten het boeiendste uit r&b, hiphop, world, afro, reggae, ragga, dub, dancehall, latin, salsa, son, raï, blues en rock. Op het podium staan dit jaar onder meer Toumani Diabaté, Tracy Chapman, Los de Abajo, Vive la Fête, DJ Gilles Peterson featuring MC Earl Zinger, Deun Anikulapo Kuti & Egypt 80, Gabriel Rios, Third World, Amparanoia, Think of One en Sergent Garcia. Daarnaast is er nog een Electro World stage voor alle soorten elektronische muziek.

MH

Couleur Café, van vr. 30 juni tot en met zo. 2 juli, Tour & Taxis, Brussel. Vanaf 16.45u. (vr. vanaf 18.30u.). Er zijn alleen nog dagtickets te koop.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud