Dranouter aan Zee

De Tijd biedt u elke week een eigen kijk op de komende cultuurweek. Bij welk klassiek, jazz- of rockconcert moet u absoluut op de eerste rij staan? Welke fantastische dans- of theatergroepen staan deze week op de planken? Of loopt ergens een tentoonstelling die u niet mag missen?

Dranouter aan Zee

Volgend weekend vindt op het strand van De Panne de derde editie plaats van Dranouter aan Zee, het kleine broertje van het gereputeerde West-Vlaamse folkfestival. Zoals gewoonlijk fungeert de concerttent als trekpleister. Met Vaya Con Dios, Sarah Bettens en Absynthe Minded staan verschillende generaties Belpopklassiekers op de affiche. Ook de Ierse singer-songwriter Luka Bloom blijft een graag geziene gast op de Belgische concertpodia. De drie damesstemmen van Laïs gaan een avontuurlijk verbond aan met cellist Simon Lenski en Yevgueni stelt zijn prima nieuwe cd 'Aan De Arbeid' voor. In de kleinere clubtent wisselen boombals, Ierse reels en folkdeejays elkaar af. Ook de animatie buiten werd uitgebreid.

Architectuur

In het Gentse Museum Dr. Guislain is zaterdag de tentoonstelling 'Schets of schim - over intuïtie en architectuur' geopend. 'Hoe rationeel is architectuur?', vragen de samenstellers van de tentoonstelling zich af. Wellicht is immers ook het werk van gerenommeerde architecten onderhevig aan irrationele, intuïtieve handelingen. Inspiratie voor antwoorden vonden de tentoonstellingsmakers in 'La vie des Termites' en 'La vie des Fourmis', wetenschappelijke boeken waarin de Gentse Nobelprijswinnaar literatuur Maurice Maeterlinck verbanden zoekt tussen de instinctieve sociale handelingen van insecten - zoals het bouwen van termietenheuvels - en de bewuste en onbewuste handelingen van de mens. In de tentoonstelling staan architectonische en stedenbouwkundige tekeningen en maquettes van outsiderkunstenaars naast schetsen van internationaal gereputeerde architecten. Het project is een coproductie van Museum Dr. Guislain, T:mefestival, het Vlaams Architectuurinstituut en het Deutsches Architektur Museum Frankfurt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud