Expats doen het voor hun carrière

Belgen die naar het buitenland trekken om daar te werken, doen dat vooral omdat het een goede carrièrezet is. De rekruteringspoot van Robert Half International vroeg 1.765 managers in elf landen, onder wie 206 in ons land, naar de motivatie van expats. In België vernoemde 54 procent carrièreplanning als belangrijke motivatie - gemiddeld was dat 45 procent. Fransen (68%) en Duitsers (63%) zijn nog sterker gemotiveerd door de carrièrekansen.

Een tweede belangrijke reden (35%) voor de Belgische expat is de kans te reizen en een stukje van de wereld te zien. Maar ook een hoger loon spreekt velen (32%) aan. Voorts worden ook 'professionele redenen' (31%) opgegeven, lees: redenen voortvloeiend uit de baan, bijvoorbeeld omdat men de geschikte kennis heeft, maar zonder dat daarbij een stap hoger op de carrièreladder hoort. Dat ligt in de lijn van wat internationaal werd opgetekend, met 42 procent voor het reizen en 30 procent voor de professionele redenen.

Nergens speelt 'een aangenamer klimaat' een rol van betekenis, ook niet voor onze landgenoten. Evenmin zijn ze op zoek naar een betere levensstijl. Vooral Duitsers, Fransen en Tsjechen worden ook aangesproken door de kans een nieuwe taal te leren. Voor Belgen speelt dat nauwelijks (8%).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud