'GBL kan activa Bertelsmann eisen'

(afp/tijd) - GBL, de holding van de Waalse zakenman Albert Frère, kan onder bepaalde voorwaarden haar belang van 25,1 procent in Bertelsmann omruilen in activa van de Duitse mediagroep. Dat schrijft het Duitse magazine Der Spiegel in zijn editie van maandag. Bertelsmann en GBL weigeren elke commentaar.

GBL maakte eerder bekend dat het zijn belang in Bertelsmann vanaf eind mei geheel of gedeeltelijk naar de beurs wil brengen. Dat werd bedongen toen GBL in 2001 in de Duitse groep stapte. 'Een beursintroductie blijft onze voorkeur genieten', verklaarde Albert Frère eerder deze maand in een interview met De Tijd. 'Het is aan de familie Mohn (de hoofdaandeelhouder van Bertelsmann) om eventueel andere voorstellen te formuleren. Als die op tafel komen, zijn wij bereid die te onderzoeken.'

Volgens Der Spiegel kan GBL echter zijn belang in Bertelsmann omruilen in bepaalde activa van de Duitse groep, die buiten haar meerderheidsbelang in de radio- en televisiegroep RTL ook belangen heeft in drukkerijen, de weekbladpers en de muziekindustrie. GBL kan de activa opeisen indien de beursgang van de 25,1 procent niet goed voorbereid wordt of indien de directie van Bertelsmann weigert samen te werken met GBL.

Een woordvoerder van Bertelsmann weigerde elk commentaar op het artikel. Ook Patrick De Vos, de financieel directeur van GBL, wilde gisteren niet reageren.

LVA

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud