Advertentie

GIMV ruilt belang in Neuro3d om in aandelen Evotec

Het Franse biotechbedrijf Neuro3d is overgenomen door zijn Duitse sectorgenoot Evotec. De aandeelhouders van Neuro3d, waaronder de Vlaamse durfkapitaalgroep GIMV, ruilen hun belang om in aandelen Evotec.

(tijd) Of de aandeelhouders veel plezier aan hun investering beleefden lijkt te betwijfelen. Evotec, met notering in Frankfurt, biedt ruim zes miljoen nieuwe aandelen voor Neuro3d. Gerekend aan de recente beurskoersen van het bedrijf komt dat overeen met de liquide middelen die nog in Neuro3d aanwezig zijn. De nettokaspositie wordt geschat op 22 miljoen euro.

Begin 2005 haalde Neuro3d nog 31,5 miljoen euro op. In totaal pompten investeerders als Axa Private Equity, Apax, Gilde en Sofinnova ruim 95 miljoen dollar (71 miljoen euro) in de Franse biotechbelofte. Neuro3d had de ambitie uit de groeien tot een belangrijke speler in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor psychische aandoeningen zoals schizofrenie en depressies. Frank Morich, de gedelegeerd bestuurder van Innogenetics, was onafhankelijk bestuurder bij Neuro3d, dat gezien werd als een van de meest beloftevolle start-ups in de Franse biotechsector.

Het bedrijf investeerde fors in de ontwikkeling van Ocaperidone, een schizofreniemiddel dat ontdekt werd in de labo's van Janssen Pharmaceutica. Testresultaten toonden aan dat het middel iets minder bijwerkingen had dan traditionele schizofreniemedicijnen, maar het medicijn bleek niet beter te werken. Sinds eind vorig jaar zette het bedrijf zijn activiteiten stop. Overnemer Evotec gaat de site van Neuro3d in Mulhouse niet behouden.

DA/MS

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.