H&M overweegt distributiecentrum langs A12

De Vlaamse overheid onderhandelt met de Zweedse kledinggroep Hennes & Mauritiz (H&M) over de locatie van een nieuw distributiecentrum dat op termijn tot 1.000 banen kan opleveren.

(tijd) Volgens kringen dicht bij het dossier is de kans groot dat H&M kiest voor een bedrijventerrein in Meise, langs de A12 tussen Antwerpen en Brussel.

Vlaams minister-president Yves Leterme (CD&V) bevestigde in De Standaard dat de Vlaamse overheid al sinds begin oktober met H&M gesprekken voert over een locatie voor het distributiecentrum. De onderhandelingen verlopen via Flanders Investment and Trade. Het nieuwe logistieke centrum zou zo'n 60.000 vierkante meter groot zijn. Die oppervlakte zou uitgebreid kunnen worden tot 80.000 vierkante meter.

Sinds begin november voeren de kabinetten van Vlaams minister-president Yves Leterme, en de ministers Fientje Moerman (VLD), Dirk Van Mechelen (VLD) en Kris Peeters (CD&V) rechtstreeks gesprekken met de top van de Zweedse kledinggroep. De Vlaamse overheid zou H&M twee locaties hebben gesuggereerd voor het nieuwe verdeelcentrum. Het gaat om twee bedrijventerreinen in Willebroek-Noord en in Meise-Westrode, die elk langs de A12 Brussel-Antwerpen liggen. Volgens onderhandelaars zou de voorkeur van H&M uitgaan naar de site in Meise, omdat die niet al te ver gelegen is van de huidige vestiging in Puurs, waar zo'n130 mensen werken. Het nieuwe logistiek centrum zou bij opening werk bieden aan 600 mensen. Tegen 2012 zou het aantal werknemers zelfs kunnen oplopen tot 1.000.

De Vlaamse overheid staat wel enigzins onder druk om het dossier op tijd klaar te krijgen. H&M wil dat het nieuwe centrum al in de tweede helft van 2008 operationeel is, waardoor de werken al in november 2007 van start zouden moeten gaan. De Vlaamse regering zou H&M al hebben verzekerd dat die deadline haalbaar is. H&M beperkte zijn zoektocht voor een nieuw terrein trouwens niet alleen tot Vlaanderen. Ook sites in Wallonië en Noord-Spanje kwamen in aanmerking. De kledinggroep zegt dat momenteel nog alle opties worden onderzocht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud