Klassieke dans of een tv-soap op de theaterplanken

De Tijd biedt u elke maandag een eigen kijk op de komende cultuurweek. Op welk klassiek, jazz of rockconcert moet u absoluut op de eerste rij staan? Welke dans- of theatergroepen staan deze week op de planken? Of loopt er misschien een tentoonstelling die u absoluut niet mag missen?

BALLET

(tijd) - In De Munt in Brussel danst Rosas komende week Bartók, Beethoven en Schönberg. Drie sleutelwerken uit het oeuvre van Anne Teresa De Keersmaeker, die getuigen van haar intense band met de muziek. Quatuor N°4, Die Grosse Fuge en Verklärte Nacht vullen een mooie dansavond. Quatuor N° 4 was het eerste werk dat de choreografe op een klassiek muziekstuk maakte. Het is een typische vrouwendans, doordrongen van de rebelse energie van een drastisch unisono. Die Grosse Fuge, op het gelijknamige werk van Beethoven, de eerste voorstelling van Rosas in de Munt, is dan weer een echte mannendans. Tussen de twee ligt de romantische compositie Verklärte Nacht.

THEATER

Wellicht bent u er de voorbije week mee dood geslagen, maar geloof de hype deze keer toch maar: 'Soap' van Ontroerend Goed. Het Gentse theatercollectief speelt deze week delen drie, vier en vijf van zijn theatersoap in de Minardschouwburg. Niet getreurd als u de eerste afleveringen hebt gemist, 'Soap' tourt de komende maanden door heel Vlaanderen. De plot ontspint zich rond vier hoofdpersonages, vier mannen. Alle vier willen ze iets meer en ze willen vooral weten wat dat 'meer' zou kunnen betekenen. Daarvoor trekken ze alle laden open in hun geheim clubje, waar geen regels gelden. Alles is toegestaan, als het maar iets oplevert. Gewenste en ongewenste stoorzenders en nevenpersonages passeren de revue: de té bereikbare vamp, de 'oprechte' televisieproducer, de onuitstaanbaar zelfvoldane levenskunstenaar. Alles lijkt de zoektocht naar zelfontdekking in de weg te staan.

Boekenbeurs

Tot slot heel andere koek. De Boekenbeurs organiseert donderdagavond twee debatten die u als ondernemer eigenlijk niet mag missen. In 'Elektronisch contracteren: de he(me)l op aarde?' legt professor Reinhard Steennot van de faculteit Rechtsgeleerdheid in Gent uit waarom zoveel wantrouwen blijft bestaan tegenover zakendoen langs de informatiesnelweg, ook nu vanuit juridisch oogpunt bijna alle contracten via elektronische weg kunnen worden gesloten. Een uurtje later organiseert Artes een debat over goed management. Onder meer de auteurs van managementboeken Filip Vandendriessche en Jef Clement zetten hun beste tips en adviezen voor het perfecte evenwicht tussen werk en leven nog eens op een rij.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud