Kort: BINNENLAND

Oppositiepartij Groen! gaat voluit voor een nieuwe regeringsdeelname. 'Nu aan de kant blijven staan, zou immers onverantwoord zijn', zei Groen!-voorzitster Vera Dua zaterdag op het verkiezingscongres van de Vlaamse groenen in Gent.

Groen! gaat voor regeringsdeelname

(belga) - Het klimaatprobleem, armoedebestrijding en het streven naar een open samenleving staan voor Groen! absoluut centraal bij de verkiezingen van 10 juni. Sinds de electorale afstraffing in 2003 heeft Groen! geen vertegenwoordigers meer in de Kamer of de Senaat. De Vlaamse groenen mikken op zes zitjes in de Kamer en twee in de Senaat. Daarvoor is een verdubbeling van het aantal stemmen nodig of ongeveer 300.000 stemmen. Volgens voorzitster Dua is Groen! de enige garantie dat echt werk gemaakt wordt van het klimaatprobleem en van het probleem van de groeiende armoede. Groen! strikte de auteurs Anne Provoost en Peter Verhelst en mensen uit de muziekwereld zoals Tom Kestens en Gert Bettens voor een plaatsje op de lijst.

Greenpeace-directeur Wendel Trio naar sp.a

(belga) - De campagnedirecteur van Greenpeace, Wendel Trio, komt bij de verkiezingen van 10 juni in Oost-Vlaanderen op voor de sp.a. Dat heeft sp.a-voorzitter Johan Vande Lanotte gisteren in Gent bekendgemaakt. Trio trekt ofwel via een opvolgersplaats naar de Kamer of wordt gecoöpteerd in de Senaat. Daarnaast maakte de sp.a officieel bekend dat Marleen Temmerman, hoogleraar verloskunde aan de Universiteit Gent, de tweede plaats krijgt op de Senaatslijst.

Di Rupo noemt MR 'ultraliberaal rechts'

(belga) - PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft zaterdag op een PS-congres de liberale regeringspartij Mouvement Reformateur (MR) aangevallen. Hij noemde de MR 'ultraliberaal rechts'. 'Door telkens aan te leunen bij Guy Verhofstadt, door steeds weer de standpunten van Nicolas Sarkozy te benaderen, verwijdert de MR zich van de Walen en de Brusselaars', zei Di Rupo op het PS-verkiezingscongres in Molenbeek. Open VLD wil de werkloosheidsuitkeringen in de tijd beperken en de rechten en de faciliteiten van de Franstaligen doen uitdoven, orakelde Di Rupo. De PS-voorzitter vraagt zijn huidige coalitiepartner om 'respect'. Volgens Di Rupo wordt de inzet van de volgende verkiezingen meer dan ooit de keuze tussen twee samenlevingen: 'die van de gedeelde vooruitgang of van de voorbehouden vooruitgang'. Het PS-programma voor de verkiezingen van 10 juni werd door de aanwezige militanten unaniem goedgekeurd. Eerste prioriteit voor de PS is te werken aan de verbetering van de koopkracht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud