Kort: CULTUUR

Mickey Mouse enkel na acht uur op Chinese tv

(tijd) De Communistische Partij in China wil alle buitenlandse cartoonprogramma's weren uit prime time op de Chinese televisie. Volgens de Chinese leiders is de ingreep nodig om de binnenlandse animatie-industrie te steunen. Populaire programma's zoals The Simpsons en Mickey Mouse mogen vanaf 1 september enkel na acht uur worden uitgezonden.

De Communistische Partij zegt ook bezorgd te zijn over het effect van de buitenlandse populaire cultuur op de geesten van de Chinese jeugd. Het ministerie voor Radio, Film en Televisie van China heeft beslist om vanaf 1 september alle buitenlandse animatieseries te weren tussen vijf en acht uur, de zogeheten 'gouden uren'. Series zoals Mickey Mouse en The Simpsons worden dus verbannen tot na acht uur 's avonds. De ban is nog niet officieel aangekondigd, maar lokale netwerken werden al van de beslissing op de hoogte gebracht.

Met de bepaling wil de overheid de binnenlandse animatie-industrie een hart onder de riem steken. Binnenlandse cartoons ondervinden moeilijkheden om investeerders aan te trekken door het succes van buitenlandse series.

Voor het uitzenden van series die tot stand zijn gekomen door de samenwerking tussen binnen- en buitenlandse producenten moet vanaf 1 september toestemming gevraagd worden aan de Chinese overheid.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud