Advertentie
Advertentie

Kort: ONDERNEMINGEN

Hertz Global Holdings Inc, eigenaar van het grootste autoverhuurbedrijf in de Verenigde Staten, wil voor één miljard dollar bestaande aandelen verkopen aan het publiek.

Autoverhuur - Hertz trekt naar de beurs

(bloomberg) - Pas zeven maanden geleden werd het bedrijf overgenomen via een management buy-out (MBO) onder leiding van Clayton, Dublier & Rice. 'Het is erg ongebruikelijk een MBO binnen het jaar naar de beurs te brengen', meent Jay Ritter, een financieel specialist die doceert aan de University of Florida. 'De autoverhuursector is al enkele jaren niet rendabel en stelde tal van investeerders teleur.' De beursgang komt op een ogenblik dat de aandelen het slecht doen en de intrestvoeten stijgen. Meer dan veertig bedrijven hebben sinds begin juni een beursgang uitgesteld of geannuleerd.

Advertentie

Luchtvaart - United Airlines verhuist zetel

(bloomberg) - United Airlines, na American Airlines de grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, verhuist begin volgend jaar zijn hoofdzetel van Elk Grove (Illinois) naar Chicago. Dat heeft een impact op 350 directie- en kaderleden, die mee verhuizen. United krijgt 5,25 miljoen dollar (4,15 miljoen euro) fiscale voordelen van de stad. Stad en staat zoeken bovendien naar mogelijkheden om de taks op kerosine voor United de komende vijf jaar te beperken. In Elk Grove wordt een aantal vestigingen samengevoegd. Het aandeel van United, dat pas enkele maanden geleden uit een gerechtelijk akkoord kwam, verloor dit jaar al 38 procent van zijn waarde. United vliegt elke dag tussen Brussel en Washington.

Beurs - Van der Moolen bestraft voor fraude

(tijd) - Twee voormalige handelaren van het Nederlandse effectenhuis Van der Moolen zijn in New York veroordeeld. De strafmaat wordt eind oktober vastgesteld en kan oplopen tot ruim twintig jaar. Michael Hayward (55) en Michael Stern (53) zijn door een federale jury schuldig bevonden aan effectenfraude. Ten koste van beleggers hebben zij ieder 1 miljoen dollar verduisterd. Aanvankelijk was Van der Moolen, die op Wall Street onder de naam VDM Specialists werkt, zelf ook aangeklaagd, samen met vijf andere individuele handelaren van het bedrijf. Van der Moolen heeft twee jaar geleden voor bijna 58 miljoen dollar (46,6 miljoen euro) strafvervolging afgekocht, zonder daarbij schuld te bekennen. De betrokken medewerkers werden na de verdachtmakingen ontslagen.

Overname - Premier Foods bereid bod voor op Unit. Biscuits

(bloomberg/tijd) - Het Britse voedingsbedrijf Premier Foods bereidt samen met de investeringsmaatschappij Lion Capital een bod van 1 miljard pond (1,45 miljard euro) voor op de Britse koekjesfabrikant United Biscuits (UB). Dat meldt The Sunday Times. Premier Foods, eigenaar van de vleesvervanger quorn, handelt in overleg met de Nederlandse durfkapitalist NPM Capital. Die zou via zijn dochter Neerlands Glorie azen op Verkade en Delacre, de koekjesactiviteiten van UB in de Benelux en Frankrijk. Eerder deze week kocht het Amerikaanse Kraft Foods de Spaanse en Portugese afdelingen van UB voor 840 miljoen euro.

Olie - Rosneft investeert 15 miljard dollar in raffinage

(afp) - De Russische oliegigant Rosneft gaat 15 miljard dollar (11,8 miljard euro) investeren in raffinaderijen. Het bedrijf reserveert ook 3 miljard dollar voor de uitbreiding van zijn activiteiten. Dat zei Rosneft-topman Serguei Bogdantchikov in de marge van de G8-top in Sint-Petersburg. Rosneft denkt er onder meer over enkele raffinaderijen van Joekos over te nemen. Rosneft maakte woensdag zijn beursdebuut. Sectorgenoot BP schreef in voor 1 miljard dollar aandelen. Het Maleisische Petronas investeerde 1,1 miljard dollar en het Chinese oliebedrijf CNPC 500 miljoen dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.