Kort: ONDERNEMINGEN

KBC lonkt naar China - Agfa verkoopt vastgoed - Ford overweegt verkoop deel Ford Credit

KBC lonkt naar China

(tijd) - De Belgische bankverzekeraar KBC ziet naast België en Centraal-Europa nog verdere groei mogelijk in China. Dat zei afscheidnemend topman Willy Duron in De Standaard. 'We zijn daar actief in Nanjing, Sjanghai, Shenzen en Hongkong, een regio die ongeveer 100 miljoen inwoners herbergt. Dat is vergelijkbaar met Centraal-Europa', zei Duron.

Agfa verkoopt vastgoed

(tijd) - De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert verkoopt een reeks overbodige gebouwen en gronden. De groep schat dat dat 30 miljoen euro kan opbrengen, meldt De Standaard. Het geld moet dienen om de aangekondigde sanering te betalen. Die kost 280 miljoen euro. Agfa kondigde vorige week aan dat er bij die operatie 1.990 jobs sneuvelen.

Ford overweegt verkoop deel Ford Credit

(bloomberg) - De Amerikaanse autobouwer Ford wil volgens het persbureau Bloomberg een deel van zijn financieringsdivisie Ford Credit verkopen. Ford staat sterk onder druk door een teruglopend marktaandeel in de Verenigde Staten, dat grote verliezen veroorzaakt. Volgens de Amerikaanse krant USA Today onderzoekt het autoconcern onder meer de mogelijkheid de beurs te verlaten. Ford-topman Bill Ford zei in een interview met het zakenblad Business Week dat hij strategische allianties met andere autofabrikanten nastreeft en desnoods bereid is afscheid te nemen van verlieslijdende merken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud