Kort: ONDERNEMINGEN

Management Recticel oefent warrants uit - Google publiceert vonnis op website - KBC wil Ierse hypotheekbank - Vinci bouwt autosnelweg Moskou-Sint-Petersburg - Gebrekkige controle ongeval zweeftrein.

Management Recticel oefent warrants uit

(tijd) - Rec-Man, de holding van het management van Recticel, heeft 257.180 warrants uitgeoefend tegen een eenheidsprijs van 7,54 euro. De holding verkocht de zo verkregen aandelen voor 9,42 euro per stuk. Ze boekt een meerwaarde van een half miljoen euro op de transactie. Dat blijkt uit de meldingen van transacties op de site van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Topkaderleden van beursgenoteerde bedrijven moeten sinds begin mei transacties in aandelen en afgeleide producten van hun onderneming publiceren. Directieleden, kaderleden met toegang tot specifieke informatie, bestuurders en 'nauw met hen gelieerde personen' (vooral partners en kinderen) zijn onderworpen aan de meldingsplicht. Sinds begin mei werden 348 insidertransacties gemeld. MS

Google publiceert vonnis op website

(afp) - De Amerikaanse zoekrobot Google heeft zijn veroordeling voor de schending van auteursrechten zaterdag gepubliceerd op de homepagina van zijn Belgische websites. Zoals de Brusselse kortgedingrechter besliste, staat de gerechtelijke beslissing op de sites www.google.be en news.google.be . Google werd op 5 september in kort geding veroordeeld voor schending van de wetten omtrent auteursrechten en databanken. Dit na een klacht door de maatschappij Copiepress, dat de Frans- en Duitstalige uitgevers in België vertegenwoordigt. Google moest alle artikels, foto's en beeldmateriaal van dagbladuitgevers zoals Le Soir, La Libre Belgique en La Dernière Heure verwijderen, op straffe van een dwangsom (van 1 miljoen euro per dag). Op 24 november wordt de zaak ten gronde behandeld voor de rechtbank van eerste aanleg

KBC wil Ierse hypotheekbank

(bloomberg) - KBC wordt genoemd als kandidaat-bieder voor de Ierse hypotheekverlener Irish Nationwide Building Society. Volgens The Business trekt Irish Nationwide een groeiende lijst geïnteresseerden aan. De hypotheekverlener is gestart met het kiezen van een adviseur voor een verkoop. De andere kandidaten die genoemd worden, zijn Anglo-Irish Bank, Irish Life & Permanent en Rabobank. Dankse Bank zou favoriet zijn voor de overname. De verkoop zou tot 1,75 miljard euro opbrengen, weet de krant. Volgens de website van Irish Nationwide heeft de groep 3.592 miljoen euro leningen uitstaan, voor 984 miljoen reserves en voor 10.900 miljoen activa. De brutowinst bedroeg 176 miljoen euro.

Vinci bouwt autosnelweg Moskou-Sint-Petersburg

(bloomberg) - Het Franse Vinci, de grootste bouwgroep ter wereld, gaat een tolautosnelweg bouwen tussen de Russische hoofdstad Moskou en Sint-Petersburg. De overeenkomst werd getekend tijdens het bezoek van president Vladimir Poetin aan Frankrijk het voorbije weekend. Vinci is Europa's grootste operator van tolsnelwegen en tevens de nummer één in parkingbeheer met in totaal 860.000 plaatsen.

Gebrekkige controle ongeval zweeftrein

(afp) - Het ongeval met de Duitse zweeftrein Transrapid vorige vrijdag is het gevolg van belangrijke fouten in de veiligheidscontrole. Dat heeft de Duitse minister van Transport Wolfgang Tiefensee gezegd. Twee controleurs gaven de trein toelating te vertrekken hoewel er zich op dat ogenblik een inspectievoertuig op het enkelspoor bevond. Bij de botsing op de testlijn tussen Lathen en Melstrup vlakbij de Nederlandse grens vielen 23 doden en 10 gewonden. De zweeftrein of magnetische trein Transrapid is een product van Siemens en ThyssenKrupp. Enkel tussen de luchthaven en de stad Shanghai is een commerciële exploitatie van dit type trein. München overweegt er ook een te bouwen tussen zijn luchthaven en het stadscentrum.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud