Kort: ONDERNEMINGEN

Roosendaal opent outletcentrum - Delta Lloyd Life verontschuldigt zich voor mailing - Stomerijsector gaat eigen bodem saneren - Ford stopt productie Taurus in Atlanta - Syrië produceert vanaf 2007 ook auto's

Roosendaal opent outletcentrum

(anp) - Het Nederlandse stadje Roosendaal opent woensdag een outletcentrum, de Rosada Factory Outlet. Roosendaal grenst aan België en het centrum mikt dan ook vooral op Belgische kopers. Van de naar schatting 5,2 miljoen potentiële klanten worden er 1,4 miljoen uit Vlaanderen verwacht. Met hun voorkeur in merken wordt rekening gehouden. Een outletcentrum concentreert winkels waar fabrikanten en handelaars merkproducten met hoge kortingen aanbieden. Elke winkel biedt slechts één merknaam aan. Rosada Factory Outlet heeft al winkels in Roermond en Lelystad. In zo'n centrum werken tot 500 mensen.

Delta Lloyd Life verontschuldigt zich voor mailing

(belga) - De promotiecampagne die de verzekeraar Delta Lloyd Life vorige week via een mailing naar 150.000 Belgen stuurde, is niet in goede aarde gevallen. Het regent klachten over een boekje met luxueuze producten als kaviaar, een villa en een limousine dat jonge ouders toegestuurd kregen. Nathalie Deheem, marketingmanager van Delta Lloyd Life, heeft zich uitgebreid verontschuldigd en zegt dat het een 'campagne met een knipoog' was, waarbij de maatschappij wilde laten zien wat je met het kapitaal kan doen via een spaarverzekering. Het gaat ook om een eenmalige mailing. De mail zou ook indruisen tegen de gedragscode die tussen overheid en de banksector is afgesproken.

Stomerijsector gaat eigen bodem saneren

(belga) - De federatie van de stomerijsector heeft zich als eerste aangemeld om een bodemsaneringsfonds op te richten, zegt de Vlaamse minister van Leefmilieu, Kris Peeters. De federatie schat de kosten voor die sanering op 90 miljoen euro en wil die over 30 jaar spreiden. De Vlaamse regering heeft pas de algemene voorwaarden goedgekeurd voor de oprichting van bodemsaneringsorganisaties. Elke federatie kan een eigen fonds samenstellen en beheren om de bodem te saneren. Elk fonds zal voor de helft gefinancierd worden met overheidsgeld.

Ford stopt productie Taurus in Atlanta

(dpa) - Het Amerikaanse autobedrijf Ford stopt met de productie van het model Taurus, ooit een van de meest populaire Amerikaanse personenwagens. In 20 jaar werden zowat 7,5 miljoen exemplaren verkocht. Het model was in 1985 een mijlpaal in design op de Amerikaanse markt. Vier jaar lang, tussen 1992 en 1996, was het de meest verkochte wagen in de VS. Ford sluit nu de fabriek in Atlanta waar de wagen werd geproduceerd. Daar werken zo'n 1.950 mensen. Ford moet voor het derde kwartaal dit jaar verlies slikken - dit keer 5,8 miljard dollar - en ziet zich genoodzaakt fabrieken te sluiten in Noord-Amerika.

Syrië produceert vanaf 2007 ook auto's

(afp) - Syrië brengt begin volgend jaar een eerste eigen automodel op de markt. Het doet dat in samenwerking met Iran, meldt het dagblad As-Sawra. De eerste wagens zijn de vrucht van een Syrisch-Iraans investeringsproject van 60 miljoen dollar. De wagens worden in Syrië gebouwd, op 30 kilometer van de hoofdstad Damascus. De uitbater is de Iraanse firma Khodro. In het eerste jaar moeten 5.000 wagens van de band lopen, om langzaam tot een productie van 15.000 wagens te komen. Iran investeert tot 750 miljoen dollar per jaar in Syrië. Syrië en Iran sloten een akkoord, waarbij Iran aan Syrië tot 5.000 autobussen per jaar zal leveren voor van 110 miljoen dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud