Advertentie

Kort: ONDERNEMINGEN

Bod op Sainsbury in de maak - Qualcomm en Broadcom begraven strijdbijl - Citigroup wil groter belang in Japanse Nikko - Grote transactie in Nederlands vastgoed

Bod op Sainsbury in de maak

(reuters) - Een consortium van investeringsfondsen doet mogelijk deze week een bod op de Britse supermarktgroep Sainsbury. Dat schrijft The Sunday Times, die een bron citeert 'dicht bij het consortium'.

Het bod zou 11 miljard pond of 16,4 miljard euro bedragen. Het consortium zou bestaan uit de durfkapitalisten Kohlberg Kravis Roberts (KKR), Texas Pacific, CVC (aandeelhouder van de Belgische post) en Blackstone.

Sainsbury wou geen commentaar kwijt.

Qualcomm en Broadcom begraven strijdbijl

(bloomberg) - De Amerikaanse softwarebedrijven Qualcomm en Broadcom zijn overeengekomen hun patentenoorlog over mobilofoonchips voor de rechtbank stop te zetten.

Beide bedrijven hadden minstens zes rechtszaken tegen elkaar lopen in de VS, Zuid-Korea en België over het gebruik van elkaars patenten op technologie gebruikt in computers, dvd-speler en mobilofoons.

Broadcom heeft Qualcomm, dat voor sommige technologie samenwerkt met het Belgische Option, voor de rechter gedaagd voor een inbreuk op twaalf uitstaande patenten. Qualcomm zegt dat Broadcom zes van zijn patenten schendt.

Volgens analisten besloten beide bedrijven vooral de strijdbijl te begraven om hoge gerechtskosten te drukken en ziet het er niet naar uit dat ze een regeling ten gronde hebben uitgewerkt..

Citigroup wil groter belang in Japanse Nikko

(reuters) - De Amerikaanse bank Citigroup onderhandelt over een groter belang in het Japanse beurshuis Nikko Cordial. De grootste Amerikaanse bank wil haar belang volgens financiële bronnen opvoeren van 5 naar 33,3 procent. Daarmee zou, tegen de huidige marktprijs, circa 2,8 miljard dollar zijn gemoeid.

Het beursgenoteerde Nikko kwam eind vorig jaar uitgebreid in het nieuws toen het bekende dat zijn zakenbankafdeling betrokken was bij het vervalsen van documenten en het boeken van ongeveer 150 miljoen dollar illegale winsten.

Grote transactie in Nederlands vastgoed

De Duitse vastgoedbelegger Bankhaus Wölbern heeft een Nederlandse kantoorportefeuille met 72 panden verkocht aan het Britse Fordgate. De portefeuille bevat onder meer het kantoor van Kluwer in Alphen aan den Rijn, het Aegon-kantoor in Leeuwarden en het Interpay-gebouw in Utrecht.

Fordgate, het vastgoedbedrijf van de broers Moises en Mende Gertner, betaalde circa 1,2 miljard euro voor de portefeuille, die sinds november te koop stond. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Fordgate heeft vastgoedbeleggingen in verschillende landen in Europa en in de VS. In 2002 kocht het bedrijf van de in Londen gevestigde broers Gertner het gebouw van de London futuresbeurs Liffe.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud