Kort: ONDERNEMINGEN

Haliburton verhuist naar Dubai - Koeweiti's stappen in Aston Martin - EU waarschuwt Apple over iTunes - Quick opent eerste restaurant in Algerije - Chrysler roept 478.000 auto's terug - Directeur persdistributeur AMP neemt ontslag - Nikko-aandeelhouders verwerpen bod Citigroup

Halliburton verhuist naar Dubai

(reuters) - Halliburton, de Amerikaanse leverancier van oliewinningsdiensten, verhuist zijn hoofdkwartier naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De groep is ook van plan haar aandelen te laten noteren op een van de beurzen in het Midden-Oosten. Dat zei Halliburton-topman David Lesar gisteren. 'We zien grotere opportunitieten in de oostelijke dan in de westelijke hemisfeer', verklaart Lesar de beslissingen. Halliburton zou wel een operationeel hoofdkwartier behouden in het Amerikaanse Houston.

Koeweiti's stappen in Aston Martin

(bloomberg) - Adeem Investment en Investment Dar, twee in Koeweit gevestigde investeringsbedrijven, gaan mee een bod uitbrengen op het Britse automerk Aston Martin. Dat bevestigen verantwoordelijken van de bedrijven. De twee nemen een minderheidsparticipatie en werken samen met David Richards, het hoofd van het racingbedrijf Prodrive. Ook het Egyptische Naeem Capital zou aan de operatie deelnemen. Aston Martin, vooral bekend als de lievelingswagen van James Bond, staat te koop omdat moederbedrijf Ford in financiële moeilijkheden zit.

EU waarschuwt Apple over iTunes

(reuters) - Het Europese Commissielid voor Consumentenzaken, Meglena Kuneva, waarschuwt computerfabrikant Apple voor zijn liedjesbibliotheek iTunes. Kuneva vindt het niet kunnen dat liedjes die van iTunes gedownloaded worden alleen maar op de door Apple geproduceerde iPod beluisterd kunnen worden. 'Vindt u het kunnen dat een cd in iedere cd-speler afgespeeld kan worden, maar een liedje van ITunes alleen maar op een iPod? Ik niet. Er moet iets veranderen', zegt Kuneva in een interview in het Duitse weekblad Focus dat vandaag verschijnt. Eerder besliste Noorwegen al dat Apple zijn iTunes-systeem moet aanpassen.

Quick opent eerste restaurant in Algerije

(afp) - Hamburgerketen Quick opende gisteren een eerste restaurant in de Algerijnse hoofdstad Algiers. Deze zomer gaat een tweede vestiging open, eveneens in Algiers.Tegen 2012 mikt Quick op 'minimum 20 restaurants' in het hele land, zegt de groep in een communiqué. Quick verkoopt in Algerije 'aangepaste' hamburgers, met halalvlees en pikantere sauzen. Buiten België, Frankrijk en Luxemburg is Quick al actief in La Réunion, Marokko, Dubai en Andorra.

Chrysler roept 478.000 auto's terug

(dpa) - Autobouwer Chrysler heeft na verscheidene berichten over branden in voertuigen ongeveer 478.000 terreinwagens voor herstellingswerken teruggeroepen. Bij wagens van de types Dodge Durango en Jeep Liberty werden 78 branden gemeld, deelde de dochter van DaimlerChyrsler in Detroit mee. Bijgevolg worden 328.424 Durango's uit de jaren 2004, 2005 en 2006 en 149.605 wagens van het type Jeep Liberty teruggeroepen.

Directeur persdistributeur AMP neemt ontslag

(tijd) - Bruno Coppé, de algemeen directeur van persdistributeur AMP, heeft ontslag genomen. Dat meldt AMP in een persbericht. Als reden voor het ontslag luidt het dat Coppé 'zijn loopbaan een nieuwe richting wil geven'. Claude Montrieux vervangt Coppé. De nieuwe algemeen directeur zal de relaties met de klanten-uitgevers en het interne sociale klimaat moeten verbeteren. In januari werd de krantendistributie nog gehinderd door een staking bij AMP wegens een herstructurering.

Nikko-aandeelhouders verwerpen bod Citigroup

(bloomberg) - Drie grote aandeelhouders van de Japanse vermogensbeheerder Nikko verwerpen het overnamebod van Citigroup. De grootste bank ter wereld lanceerde vorige week het bod en wil zeker de helft van Nikko in handen krijgen. Drie aandeelhouders, samen goed voor een vijfde vanhet kapitaal van Nikko, vinden dat het bod van Citigroup te laag is. De overname is voor Citigroup belangrijk om door te breken op de Japanse markt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud