Kort: ONDERNEMINGEN

InBev zet 343 miljoen euro opzij voor schadeloosstelling ontslagen managers - Arbeiders Terca gaan weer aan de slag - Wijngroothandel Geens Benelux failliet verklaard - Insidertransacties: rechtzetting Telenet

InBev zet 343 miljoen euro opzij voor schadeloosstelling ontslagen managers

(belga) - De biergroep InBev heeft 343 miljoen euro opzij gezet voor schadevergoedingen aan ontslagen managers. Dat meldde de krant Le Soir zaterdag. Volgens de krant is de eis van de gewezen gedelegeerd bestuurder John Brock - een extra ontslagpremie van 30 miljoen euro - geen alleenstaand geval. Veel hooggeplaatste managers die ontslagen werden na de fusie tussen Interbrew en Ambev, zouden de financiële condities betwisten die ze verkregen bij hun vertrek. Het grote aantal geschillen op vlak van de ontslagvergoedingen zou volgens Le Soir te maken hebben met een nieuwe, striktere politiek van het bedrijf inzake schadeloosstellingen.

Arbeiders Terca gaan weer aan de slag

(belga) - De 60 arbeiders die vrijdag een 24 urenstaking hielden bij baksteenfabrikant Wienerberger Terca in Beerse, gaan vandaag weer aan de slag. Ze staakten uit onvrede met de afgesloten cao. Volgens de arbeiders staat de geplande loonsverhoging niet in verhouding tot de winst van het bedrijf. Vandaag is er een gesprek gepland met de directie van Wienerberger België. Er zijn al wel stakingsaanzeggingen ingediend voor de volgende vrijdagen.

Bij Wienerberger in Beerse werken 110 mensen. Het is de grootste fabriek van de Oostenrijkse groep in Europa. In België heeft de groep nog 18 productievestigingen en meer dan 1.300 personeelsleden. Het Belgische hoofdkantoor bevindt zich in Kortrijk.

Wijngroothandel Geens Benelux failliet verklaard

(belga) - De rechtbank van koophandel heeft wijnhandelaar en -bottelarij Geens Benelux en zusterbedrijf Geens uit Aarschot failliet verklaard. De 70 personeelsleden moeten uitkijken naar een andere job. Dat berichten diverse kranten zaterdag. Geens kwam onlangs in het nieuws door massale fraude met wijnen. Dure kasteelwijnen werden vermengd met goedkope wijn en allerhande smaakstoffen. Zeventien werknemers, vooral bedienden en een handvol arbeiders, blijven voorlopig aan de slag. Ze worden ingezet om de stock te verkopen. Er liggen nog 1,1 miljoen flessen wijn. De goederen waarmee geknoeid is, zo'n 600.000 flessen, werden eerder al in beslag genomen.

Insidertransacties: rechtzetting Telenet

(tijd) - Telenet-topman Duco Sickinghe heeft bij de beursgang van Telenet niet geprobeerd te verdoezelen dat hij aandelen verkocht. Dat stond zaterdag verkeerdelijk te lezen in het artikel 'Verkoop aandelen door insiders dubbel zo hoog als aankoop' in De Tijd.

Sickinghe kocht de voorbije maanden voor 0,9 miljoen euro aandelen van Telenet bij. Dat is opmerkelijk, want bij de beursgang verkocht Sickinghe een deel van zijn belang. 'Maar die verkoop gebeurde toen wel transparant en in lijn met alle wettelijke publicatieverplichtingen', liet Telenet weten. Er was dus geen sprake van 'verdoezelen'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud