Kort: ONDERNEMINGEN

Na uitgesloten te zijn voor de productie van de nieuwe generatie van de Opel Astra, moet de Antwerpse vestiging van General Motors nu concurreren met een mogelijke toekomstige GM-fabriek in Roemenië.

Opel Antwerpen moeten concurreren met Roemenië

(belga) - Dat stelt Klaus Franz, de voorzitter van de Europese ondernemingsraad van GM Europe, in het Duitse weekblad Automobilwoche. Klaus Franz stelt dat GM wel duidelijk te kennen heeft gegeven dat er geen plannen zijn om Antwerpen te sluiten. Franz wil de 'drang naar Oost-Europa' beperken, aangezien men volgens hem ook in Antwerpen 'productief en kostenvoordelig wagens kan bouwen'.

Speculaties over fusie UniCredit met Société Générale houden aan

(tijd) - De speculaties over een megafusie tussen de Italiaanse grootbank UniCredit en de Franse bank Société Générale houden aan, hoewel alle betrokken partijen de geruchten ontkennen. Italiaanse kranten meldden gisteren dat beslissende gesprekken vertraging oplopen wegens de Franse verkiezingen en pas na de tweede stemronde zouden beginnen. Door een fusie zou de op een na grootste bank van Europa ontstaan, stelt de krant La Repubblica. Officieel spreekt UniCredit van 'strategische contacten', niet van onderhandelingen.

Enkel duurzame palmolie voor SPE

(belga) - De elektriciteitsproducent SPE zal niet langer niet-duurzame palmolie gebruiken voor de productie van groene stroom. Het bedrijf heeft dat samen met de Bond Beter Leefmilieu (BBL) bekendgemaakt in een gemeenschappelijk engagement. De ondertekening ervan gebeurt naar aanleiding van de Dag van de Aarde. SPE gebruikt jaarlijks 30.000 ton palmolie in zijn elektriciteitscentrale om groene stroom op te wekken. Biobrandstoffen zoals palmolie dragen bij in de strijd tegen de klimaatverandering, maar de productie van palmolie heeft negatieve gevolgen voor de lokale bevolking en de biodiversiteit. In de toekomst zal SPE enkel biobrandstoffen gebruiken die voldoen aan enkele minimumcriteria. Zo mag de teelt van biobrandstoffen geen impact hebben op de voedselvoorziening van de lokale bevolking en moet de bescherming van de biodiversiteit en het milieu minimaal gegarandeerd worden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud