Kort: SPORT

Eeckhout Belgisch kampioen wielrennen - Renners boycotten Spaans wielerkampioenschap - Duitsland-Argentinië eerste kwartfinale - De Keersmaecker voorzitter voetbalbond - Philippaerts wint Grote Prijs

Eeckhout Belgisch kampioen wielrennen

Niko Eeckhout (Chocolade Jacques-Topsport Vlaanderen) werd zondag in Antwerpen Belgisch kampioen wielrennen op de weg. Hij haalde het na 246,6 kilometer verrassend in een sprint met vijf van Philippe Gilbert (Française des Jeux) en topfavoriet Tom Boonen (Quick.Step-Innergetic). In heel Europa werden gisteren nationale kampioenschappen gereden. Michael Boogerd haalde het in Nederland, Paolo Bettini in Italië, Florent Brard in Frankrijk, Grégory Rast in Zwitserland, Bruno Pires in Portugal, Bernhard Kohl in Oostenrijk, Allan Johansen in Denemarken, en Dirk Müller in Duitsland.

Renners boycotten Spaans wielerkampioenschap

IN Spanje werd er geen kampioen aangeduid. Het Spaans wielerkampioenschap op de weg werd opgeschort, nadat de renners de wedstrijd hadden onderbroken uit protest tegen berichten in de pers over het dopingschandaal in het Spaanse wielrennen. Het Spaanse dagblad El País citeerde zondag uit een gerechtelijk rapport, dat gewag maakt van minstens 58 renners die hun toevlucht zouden hebben genomen tot het 'crimineel netwerk' dat dopingproducten verhandelde en dat op 23 mei in Spanje werd ontmanteld.

Duitsland-Argentinië eerste kwartfinale

Duitsland en Argentinië spelen vrijdag 30 juni in Berlijn de eerste kwartfinale van de Wereldbeker 2006. Het gastland schakelde zaterdag schakelde in de achtste finales Zweden uit met 2-0. Argentinië haalde het na verlengingen met 2-1 van Mexico. Engeland plaatste zich gisteren ook voor de kwartfinales. Het versloeg Ecuador met 1-0.

De Keersmaecker voorzitter voetbalbond

François De Keersmaecker is de nieuwe voorzitter van de Belgische Voetbalbond (KBVB). De 48-jarige advocaat volgt Jan Peeters op, die vijf jaar voorzitter was. Antoine Van Hove (Club Brugge) wordt de voorzitter van de technische commissie. Hij vervangt Michel Preud'homme, die zich op Standard wil concentreren.

Philippaerts wint Grote Prijs

Ludo Philippaerts reed zaterdagavond voor de tweede keer in zijn carrière naar de zege in de Grand Prix du Prince de Monaco. De 43-jarige Limburger bleef met Parco foutloos in twee omlopen en reed daarna nog de snelste foutloze barrage met negen. Philippaerts had een bijzondere reden om trots te zijn op zijn schimmelhengst Parco: 'Vijf dagen geleden moesten wij Parco's vader, Darco, op 26-jarige leeftijd laten inslapen vanwege een zwaar letsel. Voor mij is Parco's zege het mooiste cadeau aan zijn vader.'

Basso wint Ypres Westhoek Rally

De Italiaan Giandomenico Basso (Fiat Punto S2000) won zaterdag de Belgium Ypres Westhoek rally, de vijfde wedstrijd om het Belgisch kampioenschap en de vierde om het Europees kampioenschap. De Italiaan finishte met 50 seconden voorsprong op Kris Princen (Renault Clio S1600), de winnaar van vorig jaar. Larry Cols (Mitsubishi Lancer IX), de laureaat van 2004, werd derde op 55 seconden.

Henin-Hardenne wint Eastbourne

Justine Henin-Hardenne won zaterdag het tennistoernooi van Eastbourne. Ze haalde het van de Russische Anastasia Myskina met 4-6, 6-1, 7-6 (7/5).

Agassi stopt na US Open

Andre Agassi stopt na de US Open met tennissen. Dat verklaarde de 36-jarige tennisser zaterdag. Agassi behaalde in zijn carrière acht grandslamtitels. Vanaf maandag neemt hij voor het laatst deel aan Wimbledon, waar hij in 1992 de titel pakte en dit jaar 25ste reekshoofd is.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud