Kort: SPORT

Anderlecht doet beste zaak - Sven Nys haalt vijf op vijf in superprestige - ProTour-teams beslissen begin januari over lot Discovery - FC Barcelona dient klacht in tegen Le Monde - Ferenc Puskas begraven in Hongarije - Kristof Vliegen leverde Tennisprestatie van het Jaar - Voetbalbond verlengt verjaringstermijn zaak-Ye

Anderlecht doet beste zaak

(tijd) - De topper van de 16de speeldag tussen Club Brugge en Standard eindigde zondagnamiddag op 4-4. Club leek lang zegezeker nadat het na een kwartier leidde met 2-0 (twee doelpunten van Bosko Balaban) en twintig minuten voor affluiten 4-1 voorstond. Maar door goals van Fellaini, Onyewu en Lukunku sleepte Standard alsnog een gelijkspel uit de brand. Door die puntendeling nadert Club Brugge tot op zes punten van leider Genk. Standard wordt zesde met 28 punten, 9 minder dan Genk. De leider in het klassement leed zijn eerste nederlaag op het veld van Charleroi (4-1).

Anderlecht was de grote winnaar van het weekend na een 0-1-overwinning in de derby tegen Brussels. Tchité scoorde met een omhaal in de laatste minuut. Anderlecht heeft nu 3 punten minder dan de leider.

Sven Nys haalt vijf op vijf in superprestige

(belga) - Veldrijder Sven Nys won gisteren de Bollekescross van Hamme-Zogge, die geldt als vijfde manche van de Superprestige veldrijden. De Belgische kampioen en leider in de UCI-stand reed solo naar zijn vijftiende zege van het seizoen. Bart Wellens (Fidea) werd tweede op zowat een minuut van Nys. Wereldkampioen Erwin Vervecken (Fidea) finishte even later als derde. Sven Nys heeft dit seizoen al alle wedstrijden om de Superprestige gewonnen.

ProTour-teams beslissen begin januari over lot Discovery

(belga) - De vereniging van ProTour-teams (IPCT) beslist op 11 januari of Discovery Channel uit de organisatie wordt gezet omdat het de ethische code heeft overtreden. De IPCT verwijt Discovery dat het de ethische code heeft overtreden door Ivan Basso aan te trekken. De Italiaan kwam in opspraak door de Spaanse dopingzaak rond dokter Eufemiano Fuentes, maar dat bleek geen beletsel voor het Amerikaanse team om hem toch binnen te halen.

FC Barcelona dient klacht in tegen Le Monde

(belga) - Voetbalclub Barcelona zal gerechtelijke stappen ondernemen tegen de Franse krant Le Monde. Die had de club gekoppeld aan de Spaanse dokter Eufemiano Fuentes, de vermeende spilfiguur in het Spaanse bloeddopingschandaal. Barça vraagt aan de Franse krant ook een 'rechtzetting in dezelfde vorm' van de donderdag gepubliceerde informatie, 'zonder dat deze rechtzetting de beslissing om een klacht in te dienen kwijtscheldt'. Real Madrid, de andere Spaanse club die Le Monde noemde in de affaire, liet weten Fuentes en Le Monde te vervolgen als die de dopingbeschuldigingen tegen de Spaanse voetbalclub niet intrekken. 'Er mag niet gespeeld worden met de eer en het imago van Real Madrid', zei voorzitter Ramon Calderon.

Ferenc Puskas begraven in Hongarije

(belga) - Internationale voetbalsterren, politici en meer dan 10.000 Hongaren hebben afgelopen weekend in het nationaal voetbalstadion afscheid genomen van Ferenc Puskas, de beste Hongaarse voetballer aller tijden. Puskas - die op 17 november op 79-jarige leeftijd overleed na een slepende ziekte - was in de jaren 50 en 60 de grote ster van Real Madrid en de Hongaarse nationale elf. Met Hongarije pakte Puskas in 1952 de olympische titel in en in 1954 zilver op het WK. Puskas kreeg een staatsbegrafenis. De Hongaarse premier had de dag van zijn begrafenis eerder al uitgeroepen tot een dag van nationale rouw.

Kristof Vliegen leverde Tennisprestatie van het Jaar

(belga) - De Vlaamse Tennisvereniging (VTV) heeft de jaarlijkse trofee Tennisprestatie van het Jaar toegekend aan Kristof Vliegen. De 24-jarige Vliegen maakte in 2006 een grote sprong in de ATP-ranking, van de 93ste naar de de 31ste plaats. Daarmee is hij de hoogstgeplaatste Belg geworden in deze ranglijst. Zijn opmerkelijkste prestaties waren de finale op het toernooi in München (Duitsland) en de halve finales in Halle (Duitsland), Memphis (VS) en Chennai (India). Verdere uitschieters waren overwinningen tegen James Blake en Gaston Gaudio.

Voetbalbond verlengt verjaringstermijn zaak-Ye

(belga) - De verjaring bij een zaak van competitievervalsing wordt van één op twee jaar gebracht, te tellen vanaf de sluiting van het onderzoek of de datum van de definitieve juridische beslissing. Dat besliste de Buitengewone Algemene Vergadering van de Belgische Voetbalbond om te vermijden dat de protagonisten in de zaak-Ye na maart 2007 vrijuit zouden gaan. De personen die betrokken zijn bij de zaak-Ye moesten de zaal verlaten tijdens de stemming.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud