Kort: SPORT

Topper Genk-Anderlecht eindigt op gelijkspel - David Millar wint proloog Parijs-Nice - Alejando Valverde wint Ronde van Murcia - Jimmy Casper wint Driedaagse van West-Vlaanderen - TAS schorst Danilo Hondo tot jjanuari 2008 - Sébastien Loeb wint Rally van Mexico - Rik Ceulemans Belgisch kampioen - Nathalie Devos verlengt Belgische titel

Topper Genk-Anderlecht eindigt op gelijkspel

(belga) - De topper tussen Racing Genk en Sporting Anderlecht in de eerste klasse van het voetbal eindigde zondagavond op een 1-1 gelijkspel. Daardoor behoudt leider Genk twee punten voorsprong op Anderlecht. De overige uitslagen:

Standard - AA Gent : 0-1

Brussels - Cercle Brugge : 0-0

Club Brugge - Westerlo : 2-0

Lierse - Roeselare : 3-1

Lokeren - St Truiden : 1-1

Moeskroen - GBA : 1-0

Zulte-Waregem - Beveren : 2-1

Charleroi-Bergen : 1-0

David Millar wint proloog Parijs-Nice

(belga) - De Brit David Millar (Saunier Duval) heeft zondag de proloog van Parijs-Nice (ProTour) gewonnen. Millar toonde zich op het 4,7 km lange parcours in de straten van Issy-les-Moulineaux één seconde sneller dan de Tsjech Roman Kreuzinger (Liquigas). De Fransman Sébastien Joly (Française des Jeux) werd derde op twee seconden. Gert Steegmans (Quick Step-Innergetic) eindigde als eerste Belg op de 16de plaats, op 8 seconden van Millar.

Alejando Valverde wint Ronde van Murcia

(afp) - De Spanjaard Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) heeft zondag de 27ste Ronde van Murcia gewonnen. De zege in de laatste etappe ging naar de Italiaan Danilo Napolitano (Lampre).

Jimmy Casper wint Driedaagse van West-Vlaanderen

(belga) - De 28-jarige Fransman Jimmy Casper (Unibet.com) is de eindwinnaar van de vijfde editie van de Record-Driedaagse van West-Vlaanderen 'Johan Museeuw Classics'. In de derde en laatste etappe, over 182,5 kilometer met start en aankomst in Ichtegem, was Wouter Weylandt (Quick.Step) de snelste.

TAS schorst Danilo Hondo tot jjanuari 2008

(dpa) - De dopingschorsing van de Duitse wielrenner Danilo Hondo (Tinkoff) is door het internationaal sporttribunaal (TAS) in Lausanne met 10 maanden verlengd tot 10 januari 2008. Hondo was voor het gebruik van het verboden carphedon voor twee jaar geschorst, tot 31 maart 2007, maar kon na een procedureslag voor Zwitserse rechtbanken tussentijds wel 10 maanden rijden. Een Zwitserse rechter bevestigde in januari echter de schorsing van Hondo en nu besliste het TAS om hem die 10 maanden alsnog aan te rekenen. De 33-jarige Hondo moet dus tot 10 januari 2008 aan de kant blijven.

Sébastien Loeb wint Rally van Mexico

(afp) - De Fransman Sébastien Loeb (Citroën C4) heeft zondag de Rally van Mexico gewonnen. De 33-jarige Elzasser was in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap 55.8 sneller dan de Fin Marcus Grönholm (Ford Focus). Diens land- en teamgenoot Mikko Hirvonen werd derde op 1:27.7. Het is de tweede overwinning van het seizoen voor Loeb. Dit jaar won hij ook al in Monte Carlo. In de wereldbekerstand nadert drievoudig wereldkampioen Loeb tot op vier punten van leider Grönholm.

Rik Ceulemans Belgisch kampioen

(belga) - Rik Ceulemans heeft zondag in Oostende zijn eerste Belgische titel in het veldlopen veroverd. Ceulemans werd tweede in de wedstrijd die in 28:38 gewonnen werd door de Ethiopiër Darne Tasama Faisa. Het zilver ging naar Stijn Vandevelde, topfavoriet Hans Janssens moest genoegen nemen met het brons. Ceulemans kondigde na de wedstrijd aan dat het BK zijn laatste cross was.

Nathalie Devos verlengt Belgische titel

(belga) - Nathalie Devos heeft zondag in Oostende met succes haar Belgische titel in het veldlopen verdedigd. De 24-jarige Devos haalde het op het 6,6 km lange parcours voor Stefanie De Croock en Anke Van Campe.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud