Kort: SPORT

De Duitser Stefan Schumacher (Gerolsteiner) heeft gisteren in Valkenburg de Amstel Gold Race (ProTour) gewonnen, een wedstrijd over 252,2 km. Schumacher sprong op een tweetal kilometer van de finish weg uit een groepje van zeven renners, en kwam alleen over de finish.

Duitser Stefan Schumacher wint Amstel Gold Race

(belga) - De Italianen Davide Rebellin en Danilo Di Luca werden respectievelijk tweede en derde. Schumacher is na Olaf Ludwig in 1992 en Erik Zabel in 2000 de derde Duitse winnaar in de 42-jarige geschiedenis van de Amstel Gold Race. De favorieten waren elkaar dermate aan het begluren, dat een simpele demarrage van Schumacher volstond voor de prestigieuze winst. Zijn ploegmakker Davide Rebellin maakte het succes van Gerolsteiner compleet door de spurt voor de tweede plaats te winnen en leider in de ProTour te worden. De ontgoocheling was voor Michael Boogerd. Een tweede overwinning in zijn Amstel was hem niet gegund. Er zat bij zijn afscheid zelfs geen podiumplaats in. De Belgen waren helemaal nergens in de spits.

Nadal wint derde keer op rij in Monte Carlo

(afp) - De Spanjaard Rafael Nadal heeft gisteren voor de derde keer op rij het ATP-toernooi van Monte Carlo gewonnen. Nadal, tweede in de wereldranglijst versloeg in de finale de Zwitser Roger Federer in twee sets: 6-4, 6-4.

Voor Rafael Nadal is het al de vijfde opeenvolgende keer dat hij de nummer één van de wereld op gravel kan verslaan. De Zwitser moest zeven keer in elf ontmoetingen het onderspit delven. Deze laatste overwinning tussen de eerste twee op de ATP-ranking was waarschijnlijk wel de eenvoudigste. Nadal brak in het negende game van de eerste set door de opslag van Federer en kwam 5-4 voor, waarna hij de mocht serveren voor de set. In de tweede set klom hij al in het derde game op voorsprong, om die niet meer af te staan en nogmaals met 6-4 te winnen. De Mallorcaan domineerde van het begin tot het einde en totaliseerde 19 punten meer dan Federer. De tweevoudig winnaar van Roland Garros, die nog altijd maar 20 jaar is, behaalde met deze zege nu 67 opeenvolgende overwinningen, een record.

Eerste GP-zege motorcross voor Kevin Strijbos

(belga) - Sneller dan verwacht heeft onze landgenoot Kevin Strijbos gisteren in Portugal zijn eerste Grote Prijs in de MX1-klasse gewonnen. Met een tweede en een eerste plaats scoort hij zoveel punten als Joshua Coppins, maar zijn zege in de tweede reeks was doorslaggevend. Strijbos reed de eerste reeks lange tijd aan de leiding, maar diende dan het hoofd te buigen voor Joshua Coppins. In de tweede reeks nam hij van bij de start het heft in handen, maar diende wel enkele ronden de steeds aanvallende Joshua Coppins van zich af te houden. Naar het einde toe gaf een vermoeide Coppins zich echter gewonnen en kon Strijbos nog een aardige voorsprong bij elkaar rijden.

Portugese voetballegende Eusebio in het ziekenhuis

(dpa) - De Portugese voetballegende Eusebio da Silva Ferreira is in Lissabon opgenomen in een ziekenhuis nadat hij onwel was geworden. De artsen, die een slagaderverkalking vaststelden, meldden gisteren in een persbericht dat Eusebio mogelijk geopereerd moet worden. De oorzaak van het probleem is een hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte. De 'zwarte panter', zoals Eusebio op het hoogtepunt van zijn carrière werd genoemd, kan de afdeling intensieve zorg spoedig verlaten. De ex-voetballer is oorspronkelijk van Mozambique en won de Europabeker voor landskampioenen in 1962 met Benfica. Op het WK van 1966 in Engeland werd Portugal derde en was Eusebio topschutter met negen doelpunten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud