Advertentie

KVLV biedt bedrijven huishouddiensten aan

KVLV gaat zijn huishoudelijke diensten nu ook aanbieden aan bedrijven. Concreet wil de organisatie kinderopvang en strijkdiensten organiseren in de geïnteresseerde ondernemingen.

(tijd) De markt van de uitbesteding van huishoudelijke taken is via de dienstenchecques veruit het snelst groeiende marktsegment in de Vlaamse economie geworden. De sector kampt met een schrijnend tekort aan personeel om aan de talloze aanvragen te voldoen en de wachtlijsten te verkorten. KVLV - dat zichzelf ook de vereniging van vrouwen met vaart noemt - speelt intensief in op die markt en heeft in Vlaanderen al een gigantisch netwerk opgebouwd dat diensten aanbiedt van huishoudhulp tot kinderopvang.

De jongste jaren is dat netwerk zijn diensten ook gaan aanbieden aan ziekenhuizen, administraties, gemeenten en politiediensten. En nu wil KVLV dat ook voor de bedrijven gaan doen. Concreet wil de organisatie kinderopvang en strijkdiensten gaan organiseren in de bedrijven.

Volgens Nik Van Gool, diensthoofd productontwikkeling bij KVLV wordt kinderopvang dit jaar hét probleem bij bedrijven. Vooral in vakantieperiodes vinden uit huis werkende ouders moeilijk opvang voor de kinderen, vooral nu grootouders steeds minder geneigd zijn die taak op zich te nemen. In 1999 ving nog 60 procent van alle grootouders de kleinkinderen op. Een recente enquête wees uit dat dat in 2006 nog slechts 40 procent was. KVLV de bedrijven een professionele oplossing bieden voor dit probleem.

KVLV wil ook strijkdiensten leveren aan bedrijven. 'Elke dienst wordt à la carte uitgewerkt op maat en op vraag van het bedrijf. Dat moet enkel een lokaal ter beschikking stellen. Over de financiële voorwaarden kan onderhandeld worden. Voor de diensten bestaan vaste tarieven op basis van de wetgeving van de maaltijdcheques. Het bedrijf bepaalt zelf welke bijdrage het levert. In principe betaalt de werknemer het deel dat niet gesubsidieerd is', zegt Nik Van Gool.

KBC, Centea, SD Works, Alcatel, BossPaints en Option in Leuven zijn de eerste bedrijven die met succes een beroep op onze diensten doen, zegt Marleen Lefèvre, stafmedewerker van het Landelijk Dienstencoöperatief op de zetel van de KVLV in Wijgmaal.

600 nieuwe jobs

De vraag naar huishouddiensten is gigantisch. Om de wachtlijsten weg te werken, heeft KVLV dit jaar nog 600 tot 700 nieuwe mensen nodig, klinkt het. In de loop van 2006 heeft KVLV met 1.267 mensen een contract afgesloten, waarvan 221 voor jobstudenten. In 2005 werden 790 nieuwe contracten afgesloten. In amper drie jaar creëerde de KVLV ruim 2.500 jobs voor laaggeschoolden op basis van de werking van de dienstencheques.

VDB

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud