Kwartaalcijfers van AmBev, Innogenetics en IPTE

De Belgische bedrijven blijven ook tijdens deze vakantieweek druppelsgewijs resultaten rapporteren. Donderdag komen Innogenetics en IPTE aan de beurt., vandaag AmBev. Het biotechnologiebedrijf Innogenetics kwam recentelijk nog in het nieuws met gegevens over de Vlaamse steun die het bedrijf krijgt voor onderzoek en ontwikkeling. Het bleek dat Innogenetics met een steunbedrag van 8 miljoen euro bijna een tiende van het budget voor zijn rekening nam in 2005.

(tijd) De Belgische bedrijven blijven ook tijdens deze vakantieweek druppelsgewijs resultaten rapporteren. Donderdag komen Innogenetics en IPTE aan de beurt., vandaag AmBev.

Het biotechnologiebedrijf Innogenetics kwam recentelijk nog in het nieuws met gegevens over de Vlaamse steun die het bedrijf krijgt voor onderzoek en ontwikkeling. Het bleek dat Innogenetics met een steunbedrag van 8 miljoen euro bijna een tiende van het budget voor zijn rekening nam in 2005.

Over het eerste kwartaal boekte Innogenetics een nettoverlies van 7,2 miljoen euro, vooral door juridische kosten van octrooigeschillen. De omzetcijfers waren echter sterk en het bedrijf bevestigde toen ook zijn jaardoelstellingen.

De automatiserings- en onderaannemingsgroep IPTE zei bij de publicatie van de eerstekwartaalsresultaten te verwachten dat haar winst en omzet die van 2005 zouden overtreffen. Donderdag zal blijken of de positieve ontwikkeling zich inderdaad voortzet.

Vandaag krijgen we al de tweedekwartaalresultaten te verwerken van AmBev. De Braziliaanse bierbrouwer, die voor 56,12 procent in handen is van InBev, verhoogde bij de eerstekwartaalsresultaten alvast zijn prognose voor de groei van zijn Braziliaans biervolume voor heel 2006 van 2,5-3 tot 4 procent. Andere verwachtingen formuleerde de groep toen niet. AmBev zei wel volop te zullen inspelen op marktopportuniteiten als het WK Voetbal maar waarschuwde tegelijk dat het bedrijf in de komende kwartalen zal worden getroffen door de stijging van de grondstoffenprijzen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud