Lufthansa aast op Spaanse concurrent Iberia

Het Duitse Lufthansa heeft haar zinnen gezet op de Spaanse sectorgenoot Iberia. Dat meldt het Duitse zakenmagazine Wirtschaftswoche, dat een bron uit het management van Lufthansa aanhaalt.

(tijd) Die stelt dat de uitspraken enkel bedoeld waren 'om de reactie van de markt te testen'. Maar dezelfde bron beweert wel dat een overname voor eind april tot de mogelijkheden behoort.

In een reactie ontkende Lufthansa dat er 'concrete overnameplannen zijn'. Maar Duitse media meldden dit weekend dat Lufthansa-gedelegeerd bestuurder Wolfgang Mayrhuber een groep managers en experts aan de slag heeft gezet om een fusiescenario te bestuderen. Een aandelenruil zou een van de opties zijn waarmee Lufthansa een huwelijk met de grootste Spaanse luchtvaartgroep wil organiseren.

Gisteren zei een Lufthansa-woordvoerder aan de BBC dat Iberia 'in principe van strategisch belang' is voor Lufthansa. Hij herhaalde eerdere uitspraken van Mayrhuber over Iberia en zei dat die nog steeds geldig zijn. Mayrhuber bracht op 8 april zelf de geruchtenstroom op gang door Iberia 'interessant' te noemen. Hij zei er toen ook al bij dat de Spaanse groep 'te duur' was.

Iberia loopt al langer in het vizier. Iberia bracht vorige maand het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse risicokapitaalgroep Texas Pacific Group een bod had gelanceerd van 3,4 miljard euro. De overnamegeruchten hebben het aandeel Iberia de voorbije zes maanden al met bijna 80 procent in waarde doen stijgen.

Analisten verwachten dat de Open Skies-overeenkomst die het luchtverkeer tussen Europa en de Verenigde Staten liberaliseert, een consolidatie in de luchtvaartsector zal teweegbrengen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud