Nooit eerder zoveel auto's verkocht via netwerk Cardoen

De Antwerpse autogroothandelaar Karel Cardoen boekte in 2006 een recordomzet van 185 miljoen euro. Dat zei gedelegeerd bestuurder Karel Cardoen aan de redactie op een congres over autodistributie in Brussel.

(tijd) Cardoen verkocht vorig jaar 13.500 nieuwe auto's, tegen 13.000 een jaar eerder. In 2002 waren dat er nog maar 9.700, bij een omzet van 98 miljoen euro.

Auto's Cardoen, opgericht in 1949, boekte vorig jaar naar eigen zeggen een nettoresultaat van 2,7 miljoen euro, tegen 2,2 miljoen euro in 2005. De groep heeft negen vestigingen in België, en één over de Nederlandse grens in Roosendaal.

Karel Cardoen is de enige echte multimerkenverkoper van auto's in Europa. In de autosector is hij gevreesd en geliefd tegelijk. Officieel is de onafhankelijke autogroothandelaar een concurrent voor de dealers van de merken die hij verkoopt. Maar in de praktijk heeft bijna elke auto-invoerder regelmatig overstocks, die hij bij Cardoen kwijt kan.

'Zo'n invoerder heeft twee mogelijkheden', vat Cardoen het succes van zijn formule samen. 'Ofwel verkoopt hij die onverkochte autovoorraad via zijn eigen dealernet, maar dat moet dan met een dure reclamecampagne, grote kortingen en flink wat imagoverlies. Ofwel kan hij die auto's via onze vrije markt kwijt. Hij is van zijn auto's af, heeft direct zijn geld en geen onverwachte kosten.'

Cardoen mikt met zijn autosupermarkten op de no-nonsenseklant, en op de klant die puur afkomt op de lage prijs. Hij voorspelt dat het aandeel van de autosupermarkten in de autodistributie tegen 2017 zal uitkomen op 20 procent, tegen 3 procent vandaag.

JLi

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud